Bakkerij

Spannende voedselfestivals die je niet mag missen

Eten en festivals gaan natuurlijk hand in hand en hier hebben we er drie geselecteerd die op verschillende manieren eten, ingrediënten en fantastische drankjes vieren. Als je door Ierland, Mallorca of Cyprus reist, is het zeker de moeite waard om ze te bezoeken.

Festival in Cyprus Als je niet in de stemming bent voor aardbeien, zijn er natuurlijk ook lekkere Cypriotische spiesjes om van te smullen.

Vier de aardbei in Deryneia

Wanneer: eind mei (om de twee jaar) 
Waar: Deryneia, Cyprus 
 
Lang niet zo beroemd als St Patrick's Day (het is best moeilijk om te concurreren met de nationale dag van een land) maar net zo aantrekkelijk is het Aardbeienfestival in Deryneia aan de oostkust van Cyprus.  

Dit supergezellige festival viert de komst van de aardbei naar Cyprus 55 jaar geleden. Toen bracht boer Mitsio Yiannouko de aardbei hierheen en begon met de teelt. Tijdens het festival kunnen bezoekers proeven van heerlijke, verse aardbeien en al het lekkers dat met de populaire bes gemaakt kan worden, zoals jam, sap, snoep, ijs en nog veel meer. Natuurlijk is er muziek, zijn er shows en wordt er gedanst op het festival, dat meestal zo'n 10.000 bezoekers trekt.

Als je graag in de buurt van de aardbei bent, is de fantastische Malama Beach Club in Cyprus het perfecte hotel.

Wijn in Mallorca Op Mallorca groeien Spaanse druiven zoals macabeo, malvasia, monastrell en tempranillo.

Wijn, dans en zang op Mallorca

Wanneer: eind september
Waar: Binissalem, Mallorca 

In Zuid-Europa gooien mensen graag eten naar elkaar. La Tomatina, het beroemde tomatenfestival in Sevilla, of het Italiaanse sinaasappelgooifeest in Turijn zijn twee voorbeelden. Een derde, zij het minder bekend voorbeeld is het Fiesta des Vermar op Mallorca.  
Hier komen lokale bewoners en gelukkige toeristen twee weken lang samen in het dorp Binissalem om te socializen, druiven te gooien en natuurlijk wijn te drinken. Het dorp staat bekend om zijn fantastische wijn en lang geleden, in de Romeinse tijd, werden de slechte oogsten "gevierd" door druiven te verzamelen en te gooien en stampen, een traditie die nog steeds bestaat.  

Het feest begint met een grote vuurpijl, en dan is het aan alle deelnemers om zoveel mogelijk druiven te pakken en naar elkaar te gooien totdat er geen enkele hele druif meer op de grond ligt.  

Zin? Je kunt het eigenlijke gooien overslaan en gewoon genieten van Fideus de vermar, een beroemd hartig gerecht met noedels en lamsvlees. s Avonds is er dans, lokale muziek en coole kostuums.

Wist je dat we meer dan 20 hotels in Mallorca hebben? Welke past het beste bij jouw reis?


Goed om te weten

Lees meer over waarom het veilig is om te reizen met Apollo, Covid-19-procedures op onze bestemmingen en krijg antwoord op vragen over je reis.

Apollo is de veilige keuze

Hier kun je meer lezen over wat inbegrepen is als je een vakantie bij ons boekt.

Meer lezen

Inreisvoorwaarden en plaatselijke regels voor bestemming

Lees wat er van toepassing is op uw specifieke bestemming. De informatie wordt continu bijgewerkt en het is belangrijk dat u op de hoogte blijft van wat er tot uw vertrek geldt en wijzigingen kunnen op korte termijn plaatsvinden.

Meer lezen

Vragen en antwoorden

Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden over je reis. Je kunt ook chatten met onze klantenservice of op een andere manier contact met ons opnemen. Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen en antwoorden

Vind jouw reis