Bezienswaardigheden op Kos

Kijk naar de pauwen en schildpadden in het dichte dennenbos van Plaka, bezoek de tempel van Asklepeion of bewonder het machtige kasteel van de stad Kos - er zijn genoeg bezienswaardigheden op Kos. Lees hier meer over wat je niet mag missen!

Tempel van Asklepion
  • Het kasteel in de stad Kos

Het St John's kasteel in de stad Kos heeft tegenwoordig vele functies. Hier is bijvoorbeeld een concertzaal. Het kasteel, dat zowel museum als ruïne is, is een bezoek waard, vooral vanwege het indrukwekkende gebouw. Ook als je alleen het kasteel wilt bewonderen ben je natuurlijk welkom.

  • Plaka

In Plaka op Kos is een dicht sparrenbos met een meertje, waar schildpadden leven. Statige pauwen kuieren er rond en dragen bij aan de bijzondere sfeer van de plek. Om hier te komen rijd je richting Kefalos en sla je na het vliegveld rechtsaf.

  • Boom van Hippocrates

Midden in de stad Kos staat de boom die doet denken aan de vader van de geneeskunst. Hippocrates stond bij de nu grote boom toen hij wegging en deelde zijn kennis met degenen die wilden luisteren.

  • Asklepion

De tempel van Asklepion is de belangrijkste archeologische vindplaats op Kos. De tempel, die oorspronkelijk een sanatorium was gewijd aan Apollo's zoon Asklepios, ligt in een groen natuurgebied. Op de opgravingsplek zie je onder andere tempelpilaren en mozaïeken uit de vierde eeuw voor Christus. Tijdens het hoogseizoen rijdt er een rode trein naar Asklepeion vanuit de haven van Kos-stad. De reis duurt ongeveer een uur.

  • Christodoul-kasteel

Een machtig middeleeuws kasteel met een strategische ligging boven het huidige Pili op Kos. Je vindt het kasteel als je start vanuit Palio Pili en dan door het cipressenbos loopt waar je ook een informatiebord vindt. Het duurt twintig minuten om naar de top te wandelen en onderweg kun je genieten van afwisselende en prachtige natuur. Als je verder wilt gaan, kun je trektochten van een halve dag maken over de prachtige wandelpaden die hier beschikbaar zijn.

  • Ruïnes van Agios Stefanos

Ontdek cultuur en geschiedenis bij de oude ruïnes van Agios Stefanos in Kefalos. Hier kun je de best bewaarde basiliek van het eiland bekijken met zijn indrukwekkende architectuur en prachtige uitzichten op zee.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Kos, vind je favoriete plek op Kos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Kos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Kos bekijken

Kos

  • Prachtige stranden
  • Historische bezienswaardigheden
  • Ontspanning in warmwaterbronnen
Bekijk alle reizen naar Kos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis