Feiten over Jumeirah Beach & Dubai Marina

Tijdsverschil:

Nederlandse tijd +3 uur wintertijd, Nederlandse tijd +2 uur zomertijd.

Taal:

Arabisch.

Paspoort- en visuminformatie:

Voor Nederlanders is een visum vereist, dat bij aankomst op de luchthaven van de VAE wordt afgegeven. Het paspoort moet na het verlaten van het land nog minstens zes maanden geldig zijn. Het paspoort mag geen Israëlische stempels bevatten. Het is ook niet mogelijk om met een voorlopig paspoort naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Lees meer over paspoorten en visa voor de Verenigde Arabische Emiraten.

Transfer:

Van de luchthaven van Dubai naar de hotels duurt het ongeveer 30-60 minuten. Houd er rekening mee dat Dubai Airport zeer strenge regels heeft voor het parkeren van bussen, minibusjes en auto's op het vliegveld. Hierdoor kan de wachttijd binnen het vliegveld ongeveer 30-60 minuten bedragen. Dit komt omdat de bussen pas de terminal in mogen als alle gasten de bagageruimte hebben verlaten. Ook het verkeer op het vliegveld kan de wachttijd beïnvloeden. Tijdens de nieuwjaarsvakantie (31/12-1/1) kan de transfer tot 1 uur extra duren vanwege verschillende evenementen. Transfers vinden meestal plaats zonder Apollo personeel.

Communicatie:

Vanuit sommige hotels is er gratis vervoer naar het centrum van Dubai en naar het strand. Daarnaast stoppen er taxi's bij alle winkelcentra en hotels. Taxi's zijn erg goedkoop in Dubai.

In Dubai zijn de wegen vaak groot, meerbaans en druk. Het is daarom lastiger om in Dubai rond te lopen en in veel gevallen kun je je alleen met openbaar vervoer of per taxi verplaatsen.

Goed om te weten:

Inchecken Bij het inchecken vragen de meeste hotels een borg van ongeveer USD 200, die bij vertrek wordt terugbetaald (het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard).

Internet Het internet is vaak traag in het land. Onderbrekingen komen voor.

Bouw Dubai ondergaat een grote uitbreiding en er wordt veel gebouwd rond het emiraat.

Alcohol Houd er rekening mee dat de plaatselijke wetgeving het schenken van alcohol op bepaalde dagen van het jaar verbiedt. Alcohol wordt over het algemeen alleen verkocht in hotels en sommige restaurants en bars. Als het hotel geen alcohol verkoopt, staat dit vermeld in de hotelbeschrijving. Belastingvrije goederen kunnen zowel bij aankomst als bij vertrek op de luchthaven worden gekocht. In Dubai mag maximaal 4 liter alcohol per persoon worden meegenomen. Personen onder de 21 jaar mogen in geen van de Arabische Emiraten alcohol drinken. In het emiraat Sharjah is alcoholgebruik volledig verboden.

Kledingvoorschriften Voor mannen en vrouwen wordt kleding aanbevolen die de schouders tot aan de knieën bedekt. Vermijd strakke of doorzichtige kleding. Bij een bezoek aan een moskee zijn vrouwen ook verplicht hun haar te bedekken met een sjaal. Op het strand wordt gewone zwemkleding gebruikt. Het is niet toegestaan topless te zonnen.

Onder de 21 jaar Personen onder de 21 jaar mogen zonder gezelschap van een ouder niet inchecken in hotels in de VAE. Als je niet dezelfde achternaam hebt als je ouder, moet je je geboorteakte laten zien. Ben je jonger dan 21 en reis je met een andere volwassene ouder dan 21, dan is een kopie van het paspoort van je ouder nodig, evenals een certificaat/machtiging in het Engels. Neem contact op met de ambassade voor meer informatie. Houd er rekening mee dat personen onder de 21 jaar ook geen alcohol mogen drinken.