Spaanse specialiteiten

Naast fantastische stranden, historische steden, gezellige dorpjes en geweldige excursies heeft Spanje ook een fantastische eetcultuur! Ga op smaakreis naar de Costa del Sol, waar traditionele tapas en natuurlijk klassieke paella op je wachten. Hier zetten we een aantal van onze absolute tapasfavorieten en Spaanse specialiteiten op een rij.

Tapas - een Spaanse klassieker

Tapas is het enige wat je moet eten tijdens je vakantie op de Solkusten. Overal langs de zonnige kust zijn tal van traditionele tapasbars en onze tip is om de tapasrestaurants te bezoeken waar de lokale bevolking eet. Hier zijn enkele van onze favorieten die u op het menu kunt vinden.

  • Gambas al ajillo – knoflookgarnalen
  • Alcachofas aliñadas – gemarineerde artisjokken
  • Tortilla de patatas – Spaanse aardappelomelet
  • Croquetas – ham-, vis-, groente- of kipkroketten
  • Chipirones - kleine gefrituurde inktvis
  • Pimientos de padrón – kleine groene pepers gebakken in olijfolie
  • Patatas bravas - gebakken aardappelen met chili- en knoflooksaus
  • Dátiles con bacon - gebakken dadels omwikkeld met spek
  • Pescaditos - kleine gebakken vis

Paella

Het nationale gerecht paella van Spanje is een smaakervaring die je niet mag missen! Het gerecht dankt zijn naam aan de grote koekenpan waarin het wordt gekookt. Het bestaat uit rijst op smaak gebracht met saffraan, erwten, paprika en kruiden. Er zijn verschillende soorten paella, maar de klassieker bevat konijn, varkensvlees, worst, vis en schaaldieren. Een echte paella heeft ongeveer 20 minuten nodig om te koken en er is veel liefde en goede en verse ingrediënten voor nodig om het beste resultaat te bereiken. Als de paella geserveerd wordt, is het een lust voor het oog.

 


Vind jouw reis