Eetcultuur in Malaga, Spanje

Eten en drinken in Malaga - alles wat je moet weten

In de afgelopen jaren is Malaga snel gestegen op de lijst van Spaanse gastronomische steden. Vandaag de dag zijn er tal van eetervaringen, restaurants en delicatessen om te proberen in Malaga.

De eetcultuur van Malaga
Als je echt eten uit Malaga wilt eten, kun je uitkijken naar de slogan "Sabor a Malaga", de smaak van Malaga. Het is een investering van de stad Malaga om het eten te promoten dat uit Malaga komt, waar je kunt rekenen op veel lokale producten.

Een andere restaurantervaring krijg je bij El Tintero II aan het einde van de wandeling. Hier veilen de obers visgerechten en drankjes, dus als je iets ziet dat je wilt, wuif het dan gewoon binnen. Eten en drinken wordt dan afgerekend op basis van lege borden en bierkannen op tafel. Luid Spaans, redelijk geprijsd en fantastisch goed!

Malaga is een stad die van zeevruchten houdt - iets dat terug te zien is in de meeste gerechten, inclusief tapas. Een zogenaamde Chiringuito is een bar of restaurant dat zich vaak richt op vis en zeevruchten in verschillende vormen. Ze liggen vaak aan de rand van het strand.

Een ander ding dat Malaga in overvloed heeft, zijn ultramarinos. Dit zijn kleine supermarkten die vaak al generaties lang in handen zijn van dezelfde familie. Je gaat hier heen om heerlijke Spaanse charcuterie te kopen en te proeven.

Qua drank is het Tinto de Verano die vooral bekend is van de Costa del Sol. Het verfrissende drankje is gemaakt van half rode wijn en half Fanta citroen. Het is een echt zomers drankje!

Chiringuito in Malaga, Spanje

Voedselmarkten in Malaga
Net als in veel andere Spaanse steden is er in Malaga nauwelijks een tekort aan voedselmarkten. In Malaga zijn er ongeveer een dozijn voedselmarkten. Twee must sees zijn Atarazanas en La Merced.

Atarazanas is gevestigd aan de Calle Atarazanas 10, in een oud gietijzeren gebouw uit 1879. Wat vroeger een scheepswerf was, is tegenwoordig een prachtige markt waar vlees, vis en groenten worden verkocht. Je kunt ook neerstrijken bij een van de kleine barretjes op de foodmarket om iets te eten te halen. Atarazanas is geopend van 08.00 - 14.00 uur.

Mercado Merced ligt pal naast het huis van Pablo Picasso en heeft een smallere focus dan Atarazanas, met minder producten in de kleine kraampjes. Zo zijn er kramen met een focus op bier, kaas, cocktails en pinten. Met andere woorden: kom hier hongerig en dorstig! Mercado Merced is meestal open van 12.00 tot 00.00 uur.

Culinaire excursie naar het vissersdorp Pedregalejo
Voor wie echt wil genieten van verse vis en schaaldieren in Malaga, is een uitstapje naar het vissersdorpje Pedregalejo een aanrader. Het dorp ligt op ongeveer vijf kilometer van het centrum van Malaga en is gevuld met chiringuitos. De vis smaakt hier het lekkerst!

Probeer tijdens je reis naar Malaga een Ensalada Malagueña, een salade die zijn oorsprong vindt in de stad. Het bestaat uit gedroogde kabeljauw, ui, ei, tomaat, aardappel en sinaasappel. Espetos is een ander gerecht dat beroemd is uit Malaga en de Costa del Sol. Een espeto in Malaga is zes verse sardines in plakjes gesneden en gekookt op houtskool. Licht gekruid met olijfolie en zeezout, espetos zijn een echte delicatesse!

Bekijk meer reistips voor Malaga

 

Voedselmarkt in Malaga

Vind jouw reis