Top drie bestemmingen om alleen te reizen

1 maart is de dag van "Plan je eigen reis". Wij vieren dit door je tips te geven over waar je aan moet denken en waar je heen moet reizen als je op eigen avontuur wilt gaan. Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen op reis te gaan, niet in de laatste plaats op trainingsreizen, een trend waar Apollo op inspeelt met het Apollo Sports Solo concept, voor diegenen die alleen op trainingsreis willen gaan met gelijkgestemden. 

- Er zijn veel voordelen aan alleen reizen, niet in de laatste plaats omdat je flexibel bent om de dag in te delen zoals jij dat wilt en je volledig op jezelf kunt richten, zegt Sandra Miller Kinge, hoofd communicatie bij Apollo. 

Hoe beleef je een geslaagde solovakantie?

Ondanks de groeiende populariteit van alleen reizen, aarzelen veel mensen omdat de prijs en zelfzorg een obstakel kunnen vormen. Maar het hoeft niet duur of eenzaam te zijn - het vereist alleen een beetje meer vooruitdenken en planning.

"Als je voor het eerst alleen reist, kan het fijn zijn om een bekende en gevestigde bestemming te kiezen waar je vertrouwd mee bent en waar je waarschijnlijk kunt socialiseren met andere reizigers," legt Sandra Miller Kinge uit. Kies een bestemming waar veel eenpersoonskamers zijn, zodat je geen toeslag hoeft te betalen voor een verblijf in een tweepersoonskamer alleen. 

Je bent altijd veilig als je met Apollo Reizen reist, maar als je alleen op reis gaat, is het verstandig om niet 's nachts te reizen. Lees je ook in over de plaatselijke gewoonten en regels, maak van tevoren een klein verlanglijstje van wat je tijdens je vakantie wilt beleven, zoals surfen, duiklessen of gewoon één nieuw gerecht per dag proberen.

3 bestemmingen perfect voor soloreizen

Alleen reizen naar Gran Canaria

Gran Canaria

Apollo's populairste bestemming voor onafhankelijke reizigers. Er zijn niet alleen fantastische natuurervaringen, prachtige wandelpaden, stranden en natuurbelevenissen. De Spanjaarden op het eiland zijn zowel open als meegaand voor soloreizigers. 

Lees meer en boek

 

Alleen op reis naar Algarve

De kust van de Algarve

Er zijn tal van activiteiten voor wie elke dag iets nieuws wil proberen: golfen, paardrijden, surfen, koken, cultuur en uitgaan. En rond de volgende baai vind je je eigen strand.

Lees meer en boek

Alleen op reis naar Palma

Palma

De hoofdstad van Mallorca heeft stranden van wereldklasse, tapas en winkels. Ervaar deze geweldige stad en je zult het moeilijk vinden om geen nieuwe kennissen te maken, misschien wel vrienden voor het leven?

Lees meer en boek
 

​​​​​


5 concrete tips voor alleen reizen

  1. Kies een vertrouwde bestemming waar je je goed bij voelt. Zie de suggesties hierboven. 
  2. Boek op voorhand accommodatie, zorg ervoor dat er eenpersoonskamers zijn in het hotel. 
  3. Maak je geen zorgen over alleen zijn. Als je met een open geest, opgeheven hoofd en een glimlach op je gezicht reist, is het verrassend gemakkelijk om contact te maken met andere mensen.  
  4. Profiteer van het feit dat je alleen reist en wees flexibel, vraag de plaatselijke bevolking om tips en advies over verborgen juweeltjes.  
  5. Plan voor jezelf maar wees open en spontaan, klaar voor grillen en nieuwe ontmoetingen.