Feiten over Pythagorion

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Vanaf het vliegveld van Samos met de bus naar Pythagorion ongeveer 10 minuten. Transfers worden meestal gedaan zonder personeel van Apollo en de reistijd kan enigszins variëren afhankelijk van het verkeer en het aantal stops onderweg.

Stranden:

Bij het centrum van Pythagorion zijn twee stranden (stenen/zand/kiezels) en ongeveer een kilometer buiten Pythagorion, in Potokaki, is er ook een strand (stenen/zand). Ongeveer 2 kilometer buiten het centrum vind je ook het strand van Glicorisa (stenen/zand).

Vermaak:

In Samos-stad en Pytagorion met verschillende bars om uit te kiezen. In het dorp Mytilini, boven Pythagorion, is een openluchtbioscoop die in de zomer geopend is.

Communicatie:

Er zijn busverbindingen tussen Samos-stad en de meeste grote plaatsen en bezienswaardigheden op het eiland. Vanuit Samos-stad gaan er veerboten naar Athene/Piraeus, naar nabijgelegen eilanden en naar Turkije. Er rijden voldoende taxi’s. Het is mogelijk om een auto, motorfiets, fiets of brommer te huren.

Activiteiten:

Watersporten in Potokaki net buiten Pythagorion. Samos heeft veel mooie wandelpaden. Kartbaan tussen Pythagorion en Samos-stad.