Duurzaamheid in Mythos Beach Resort

Duurzaamheid

bij Mythos Beach Resort

In Mythos Beach Resort worden jaarlijks maatregelen geïmplementeerd om de impact van het hotel op het milieu te minimaliseren. Het doel is om diensten van hoge kwaliteit aan te bieden volgens de principes van duurzame ontwikkeling. Het werk om deze doelen te bereiken wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende partijen en altijd met respect voor de lokale gemeenschap.

Kinderen kunnen meer leren over duurzame ontwikkeling in de kinderclub.

Samen voor het milieu

Samen voor het milieu
Bij Mythos Beach Resort wil het personeel het milieubewustzijn vergroten, zowel intern als extern. Het hotelpersoneel neemt deel aan verschillende trainingen over recycling, algemene milieukwesties en manieren om het elektriciteits- en waterverbruik te verminderen. Het personeel speelt een belangrijke rol bij het aanpakken van milieu-uitdagingen en het leveren van service van hoge kwaliteit. Relevante communicatie en training hebben het personeel gemotiveerd om betrokken te raken bij het bevorderen van meer verantwoordelijk gedrag. Mythos Beach gelooft in het leveren van service van hoge kwaliteit in een schone en veilige omgeving, het aanpassen van diensten volgens nieuwe milieunormen en eisen van klanten, en het continu trainen van personeel.

De keuken van het hotel gebruikt lokale ingrediënten

Lokale acties

Mythos Beach Resort houdt rekening met de lokale gemeenschap in haar bedrijfsvoering. Het hotel steunt de lokale gemeenschap en cultuur door elke week lokaal geproduceerde koffie en Grieks ontbijt te serveren, dansvoorstellingen en activiteiten te organiseren gebaseerd op de lokale tradities van het eiland. Mythos Beach Resort gebruikt waar mogelijk lokaal geproduceerde goederen. Gasten worden ook aangemoedigd om de lokale gemeenschap te steunen door te kiezen voor lokale producten en diensten.

Elk jaar wordt Clean the Beach Day georganiseerd, waarbij het strand van Mythos Beach Resort wordt schoongemaakt in samenwerking met lokale verenigingen, en gasten zijn ook welkom om deel te nemen. Het doel van de dag is om het bewustzijn te bevorderen om het strand schoon en zwerfvuilvrij te houden en om het milieubewustzijn in het algemeen te vergroten.

Het welzijn en de interesses van kinderen staan centraal in het hotel.

Wist je dat ....

  • Het hotel zet zich in voor de principes van gelijkheid en het creëren van een inclusieve en gastvrije omgeving.
  • Mythos Beach Resort heeft een eigen kruidentuin
  • Alle hotelkamers hebben een automatisch systeem dat zowel de airconditioning als de lichten uitschakelt wanneer je de kamer verlaat.
  • Tijdens de zomermaanden wordt het water verwarmd door de energie van de airconditioning en het water in de zwembaden wordt opgewarmd met zonne-energie.
  • Ze werken aan het verminderen of elimineren van afval door zorgvuldige bestelplannen. Aan het einde van het seizoen wordt al het overgebleven onaangebroken voedsel gedoneerd aan een goed doel.

Meer over duurzaamheid

Lees meer over hoe wij duurzaam werken, krijg tips voor wat jij op vakantie kunt doen om bij te dragen aan duurzaam toerisme of ...

Duurzaam reizen

Samen met reizigers en partners willen we de basis leggen voor duurzaam reizen.

Meer lezen over hoe wij duurzaam reizen

Tips om duurzamer te reizen

Wil je weten hoe je als reiziger kunt bijdragen aan duurzamer toerisme? Hier vind je tips voor wat je op vakantie kunt doen.

Meer lezen

Duurzame hotels

Op zoek naar een wat groener verblijf met een kleinere voetafdruk? Kies een hotel dat is gecertificeerd door Travelife of het ecolabel Green Key heeft.

Alle duurzame hotels bekijken