Feiten over Corfu

Valuta:

Euro (EUR).

Stranden:

Corfu heeft veel stranden, zoals Glyfada, Agios Gordis en Agios Georgios aan de westkust, met brede, fijne zandstranden en kristalhelder water. Op Paleokastritsa vind je spannende grotten en zand-/kiezelstranden. Bij Corfu-stad ligt het Mon Repo-strand, een zand-/kiezelstrand. Gouvia en Dassia aan de oostkust hebben kiezelstranden met een zandbodem. In Sidari in het noorden vind je mooie baaien en zandsteenrotsen en een fijn zandstrand.

Vermaak:

Discotheken en bars in de grotere toeristische plaatsen. Corfu-stad heeft een rijk aanbod aan restaurants en bars. Langs de havenweg ligt ongeveer 1 km buiten de stad de grootste discotheek van het eiland.

Communicatie:

Goede busverbindingen tussen Corfu-stad en de meeste plaatsen op het eiland, bijvoorbeeld 2 keer per uur van en naar Dassia. St George en Agios Gordis hebben beperkte busverbindingen. Er gaat ongeveer 2 keer per dag een bus van St George naar Corfu-stad en ongeveer 5 keer per dag van Agios Gordis. Er zijn voldoende taxi’s en verhuurders van auto’s, brommers en fietsen. Er gaan veerboten tussen Corfu en Brindisi, Bari en Ancona in Italië. Er zijn plaatselijke bootverbindingen met verschillende eilanden in de buurt en met Igoumenitsa op het vasteland. Vliegverbinding met Athene.

Activiteiten:

Een uitstekende golfbaan met 18 holes ligt in de Ropavallei aan de westkust. Corfu staat ook bekend om zijn goede duikwateren. Op de meeste grote stranden worden watersporten aangeboden. Meerdere hotels hebben tennisbanen. Over het hele eiland is paardrijden mogelijk.

Goed om te weten:

Op Corfu kan de internetverbinding en wifi in het algemeen kort of langdurig instabiel zijn en kan de kracht van het signaal variëren.