Mooi Mallorca

Ontdek de prachtige natuur van Mallorca

Mallorca is een eiland dat veel natuurlijke ervaringen, prachtige uitzichten en een gevarieerd landschap biedt. Hier vind je gezellige botanische tuinen om in te ontspannen, spannende grotten om te verkennen, een majestueus gebergte en vele natuurgebieden, zowel op het land als op zee. Langs de kronkelende weg van Andraxt naar Valldemossa krijg je veel mooie natuurervaringen en de gelegenheid om de perfecte vakantiefoto's te maken.

Prachtig uitzicht vanaf Formentor

Het schiereiland Formentor is het dramatische uiterste puntje van de Serra de Tramuntana. Hier is er een prachtig dennenbos, geurige oregano, cactussen en palmbomen. De weg hier is een kronkelige weg met veel scherpe bochten in een dramatisch landschap. Vergeet niet te stoppen bij de uitkijkpunten. Aan het uiteinde van het schiereiland zie je de prachtige vuurtoren met een zilveren dak. Op een heldere dag kun je tot aan het naburige eiland Menorca kijken.

Cabrera Nationaal Park
Op slechts een uur varen van Mallorca ligt het opwindende natuurgebied Cabrera, dat bestaat uit eilanden en kalkrotsen en sinds 1991 een nationaal park is. Naast de bijzondere natuur zijn hier ook interessante culturele plekken te bezoeken, bijvoorbeeld een kasteel uit de 14e eeuw. Boottochten vertrekken hier vanaf de zuidkust van Mallorca, Colonia de Sant Jordi. Kies tussen een rustige en ontspannende dagtrip naar het eiland of een meer snelle ervaring rond het eiland per speedboot.

Albufera

Natuurpark S'Albufera

Weinig dingen kunnen zo ontspannend zijn als vogels kijken. In het natuurpark van S'Albufera in Playa de Muro leven meer dan 200 soorten vogels, 1500 verschillende planten, schildpadden en kikkers. De omgeving leent zich ook uitstekend voor rustige wandelingen. Het park is open van 9.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis, maar de vergunning moet voor 16.00 uur bij de receptie worden opgehaald. Telefoon: +34 971 892 250.

Botanicactus
Ten zuiden van Cala d'Or vindt u een rustige en gezellige botanische tuin, een van de grootste van Europa. Hier kunt je in een rustgevende omgeving ronddwalen tussen cactussen, kruiden, bomen en bloemen. In juni, juli en augustus is Botanicactus doordeweeks geopend van 9.00 tot 19.30 uur en in het weekend van 9.00 tot 14.00 uur. Adres: Ses Salines-Santanyí km 1, Ses Salines.

Drakengrotten

De Drakengrotten

De beroemdste attractie van Mallorca zijn deze fantastische druipsteengrotten. Hier wordt u begroet door een werkelijk magische sfeer tussen enkele duizenden jaren oude steenformaties. Een van 's werelds grootste ondergrondse meren, het Martelmeer, 177 meter lang en op sommige plaatsen meer dan 12 meter diep, bevindt zich hier. Diep in de grotten kun je neerstrijken in het amfitheater waar een lichtshow wordt aangeboden op klassieke muziek. De muziek wordt gespeeld door een kamerorkest dat langzaam voortglijdt op een roeiboot. Na de show heb je ook de mogelijkheid om met een gondel het meer op te gaan. Buiten de grotten is er een mooie tuin en een klein aquarium.

De grotten van Artá
Dit zijn enkele van de vele spannende grotten van Mallorca, gelegen op 7 kilometer van de stad Artá ​​met een fantastisch uitzicht op de zee. Tijdens een rondleiding door de grotten, die bijna 500 meter de rots in gaan, ziet u onder andere de grote Flag Hall met 45 meter hoge stalactieten. In een van de grotten wordt ook een klank- en lichtshow gehouden.

Torrent de Pareis

Voor wie even weg wil van het stadsleven is een excursie naar Torrent de Pareis een aanrader. Aan het einde van Sa Calobra vindt u een klein strand en de klif Morro de la Vaca - Komulen - waar een 200 meter lange tunnel naar Torrent de Pareis leidt. Hier snijdt de uitlaat van een beek een 40 meter brede opening tussen hoge rotswanden. In de zomer, als de rivierbedding droog staat, kun je helemaal naar Escora lopen. Om de beste ervaring te krijgen, raden we je aan om dit met een gids te doen. Het vogelleven is rijk en er is een goede kans om de zwarte gieren te zien die hier leven.

De alfabettuin

De Alfabia-tuin pronkt met prachtige planten en borrelende fonteinen. Er zijn ook palmbomen, een vijver met lelies en andere tropische bloemen in de Arabische tuin, bewaard gebleven als herinnering aan de Moorse hoge cultuur. De Alfabia-tuin ligt ongeveer 17 kilometer buiten Palma op het bergtraject richting Sóller. De tuin is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur. Adres: C/Palma-Soller km. 17, Bunyola.


Vind jouw reis