Shopping på Mallorca

Winkelen op Mallorca

Mallorca biedt uitstekende winkelmogelijkheden. Hier vind je levendige markten met lokaal geproduceerde waren, gezellige steegjes met kleine winkeltjes, moderne winkelcentra en exclusieve kledingmerkwinkels. Mis een bezoek aan Palma de Mallorca niet, de perfecte winkelstad met het grootste aanbod op het eiland.

Ga winkelen in Palma

Er zijn volop mogelijkheden om te winkelen in de hoofdplaats Palma. Tussen de kathedraal en de Placa Major vind je bekende winkels als Zara, H&M en Mango. Aan de Avenida Jaume III ligt het warenhuis El Corte Inglés. In het oude deel van de stad zijn gezellige steegjes met kleinere winkels. Langs de Paseo Marítimo staan 's avonds soms kleine marktkraampjes. Wat het centrum van Palma wordt genoemd is het gebied rond Placa España. Hier bevindt zich nog een El Corte Inglés en veel bekende merken in vele winkels. Placa España is gemakkelijk te bereiken met de bus van overal op het eiland.

Als je naar het havengebied wilt, stoppen de meeste bussen bij de kathedraal in de richting van het water. Als je met een huurauto naar Palma komt, zijn er parkeergarages naast alle belangrijke winkelstraten. Parkeren in Palma is relatief duur, maar langs de Paseo Marítimo kun je op veel plaatsen gratis parkeren. Winkels zijn gewoonlijk geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en gesloten op zondag. Sommige winkels houden een siësta tussen 13.00 en 17.00 uur.

Boek een reis naar Palma

 

Winkelen in Palma

Winkelcentra

Als je liever in een groot winkelcentrum winkelt, heeft Porto Pi alles wat je maar kunt bedenken. Bekende winkels als Zara, Pull and Bear en Bershka zijn hier te vinden. In Porto Pi kun je ook naar de bioscoop, waar meestal minstens één film in de oorspronkelijke taal wordt vertoond. Je kunt gaan bowlen, een hapje eten of naar de sportschool gaan. Onderaan het centrum is de grote supermarkt Carrefour, waar je de meeste boodschappen kunt vinden voor een betere prijs dan in de kleinere supermarkten. Porto Pi ligt direct aan de rand van Palma als je langs het water richting Illetas/Palmanova rijdt. Aangrenzend is een grote parkeergarage waar de eerste twee uur gratis zijn. De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 22 uur. Zondag gesloten.

Leuke winkels op Mallorca

Naar de markt gaan!
Mallorca is echt het eiland van de markten, en elke dag is er wel ergens op het eiland een markt. Bijna alle grotere dorpen hebben hun eigen marktdag. Het aanbod varieert, maar meestal is er van alles, van kleding en souvenirs tot groente en fruit. Op de markt in Inca vind je elke donderdag prachtige lederwaren tegen goede prijzen. Veel wordt lokaal geproduceerd en je kunt ook enkele van de fabrieken in de omgeving bezoeken. De oudste en grootste markt van Mallorca wordt op woensdag gehouden in Sineu. Hier kun je van alles kopen, van handwerk tot souvenirs en snoepgoed. In de oude wijk van Alcudia is er een markt op dinsdag en zondag.

Parels uit Mallorca
De Mallorca-parel zou de derde beste kwaliteit hebben na echte en gekweekte parels. Het is gemaakt van vissenschubben en is een populair souvenir om mee naar huis te nemen. Majorica, de grootste producent van parels, heeft zijn fabriek buiten Manacor. Majorica's parels zijn ook te koop in verschillende winkels op het eiland. Ze hebben ook een outlet store in het Porto Pi winkelcentrum aan de rand van Palma. Adres: Carretera Palma-Artà, km 47, Manacor.

Handgeblazen glas

Bij de glasblazerij Gordiola krijgen bezoekers de kans om glasblazers aan het werk te zien. Het eersteklas museum heeft ook een winkel die van alles verkoopt, van goedkope snuisterijen tot luxe kroonluchters. De glasfabriek bevindt zich buiten Alagaida. Het museum en de winkel zijn open om 9.00–19.00 maandag t/m zaterdag en zondag om 9:00 - 13:30 uur Adres: C/Manacor, km 19, Algaida.


Vind jouw reis