Feiten over Alcúdia & Playa de Muro

Transfer:

Als je hierheen reist, land je op het vliegveld van Palma de Mallorca. De transfer van het vliegveld van Palma naar Alcúdia & Playa de Muro duurt ongeveer 60 minuten en gebeurt op eigen houtje.

Stranden:

Het strand van Alcúdia is een 15 kilometer lange strook met fijnkorrelig zand en ondiep water die zich via Playa de Muro tot Ca'n Picafort uitstrekt. Er zijn ligstoelen, parasols en waterfietsen te huur.

Vermaak:

Alcúdia biedt een goed uitgaansleven met bars, disco's en restaurants.

Communicatie:

Goed ontwikkeld busnetwerk over het hele eiland. Ruim aanbod van taxi's en huurauto's.

Activiteiten:

Mallorca heeft de sportliefhebber veel te bieden. Breed aanbod aan watersporten, zoals windsurfen, paragliden, waterskiën en duiken. Tennis, golf, paardrijden, fietsen en wandelen.

Goed om te weten:

De lokale autoriteiten van de Balearen hebben op 1 juli 2016 een belasting op hotelovernachtingen ingevoerd.link-text Lees hier meer over de hotelbelasting op Mallorca.

Elk jaar wordt in de eerste helft van mei in het noorden van Mallorca de Ironman gehouden, een triatlonwedstrijd die tot een waar volksfeest is uitgegroeid. Sommige straten warden tijdens het evenement afgesloten. Dit kan van 8.00 tot 18.00 uur gevolgen hebben voor de transfertijden en de bereikbaarheid in het algemeen. In sommige gevallen moeten gasten zelf hun bagage de laatste meters naar het hotel dragen.

Extra bagage, zoals een fiets, golftas en surfplank, kost ongeveer € 30 retour om mee te nemen in de pendelbus (een enkele reis kan niet worden geboekt). Deze vergoeding betaal je direct op het vliegveld aan onze agenten. Omdat de ruimte in de bus beperkt is, moet je altijd een week voor aankomst contact opnemen met de medewerkers van Apollo op de plaats van bestemming. Het telefoonnummer staat op het reisdocument.