De ongeëvenaarde natuur van Lanzarote

Hier is een gids voor wie een kijkje wil nemen op een aantal van de mooiste plekken van Lanzarote.  Laat je inspireren door de prachtige natuurverschijnselen van Lanzarote, waaronder prachtige nationale parken en grottenmeren.

El Golfo en het smaragdgroene kratermeer Charco de los Clicos El Golfo en het smaragdgroene kratermeer Charco de los Clicos

Kratermeer

In El Golfo wordt een smaragdgroen kratermeer genaamd Charco de los Clicos van de zee gescheiden door lavazand. Als het jou lukt om de heuvel op te klimmen, heb je nog een prachtig uitzicht en een ervaring om aan je vakantieherinneringen toe te voegen.

Chrysoliet

De kleine groene stenen die zijn gevormd door vulkaanuitbarstingen worden olivijnstenen of chrysolieten genoemd, wat in het Grieks goudsteen betekent. Er zijn genoeg plekken waar je zelf naar vondsten kunt zoeken, zoals bij El Golfo of aan de rand van La Geria in de richting van Teguise. We helpen je graag om de locaties op de kaart aan te wijzen.

Bloemenpracht

In februari, maart en april, wanneer het lente is op het eiland, kun je de Mountain of Flowers ervaren. Het is een rotswand die na het regenseizoen in bloei staat met veel kleurrijke bloemen. Als je richting Haria rijdt, zie ook jij deze prachtige bloemen.

Los Hervideros 

De grotten van Los Hervideros zijn een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Lanzarote. De rotsachtige kustlijn van Lanzarote is ontstaan door enorme lavastromen die stolden toen het koude zeewater in stroomde. Toen de machtige golven van de Atlantische Oceaan tegen de zwarte lavakliffen sloegen, ontstonden de grotten van Los Hervideros, bestaande uit twee grotten gescheiden door een natuurlijke pilaar. De naam betekent 'kietelaars' en komt van het schuimende water dat ontstaat wanneer de golven tegen de klifwanden slaan.

Nationaal park Timanfaya Nationaal Park Timanfaya, één van de populairste trekpleisters van de Canarische Eilanden

Nationaal park Timanfaya

Timanfaya beslaat een kwart van het oppervlak van Lanzarote en is de op één na populairste bezienswaardigheid van de Canarische Eilanden. Lanzarote werd 25 miljoen jaar geleden gevormd door een vulkaanuitbarsting en sindsdien is de vulkanische activiteit gewoon doorgegaan. Het nationale park bevat veel actieve vulkanen en je kunt er een uniek landschap zien met diepe kraters, prachtige kleurveranderingen en kanalen waar ooit lava stroomde. Ga mee met een van de tours of kom hier met een huurauto of taxi.

Jameos del Agua

Jameos del Agua is één van de twee spannende grotten op Lanzarote en is ontstaan door de uitbarsting van Monte de La Corona. Als je de grot binnengaat, raak je gefascineerd door de verbazingwekkende fauna die is ontstaan door de penetratie van zonnestralen in specifieke gedeelten. In het meer van de grot leeft bijvoorbeeld het zeldzame diertje dat bekend staat als de albinokrab. Jameos del Agua ligt aan de noordkant van Lanzarote, net boven de stad Arrieta.

Cueva de los Verdes Volg een rondleiding door de spannende grot Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

Een spannende grot gelegen in hetzelfde gebied als Jameos del Agua. Borden wijzen je de weg als je richting Orzola rijdt. Hier kun je een rondleiding in het Engels en Spaans volgen van ongeveer één kilometer. Met een beetje fantasie kun je zien hoe de lava zich bij de uitbarsting van Monte de la Corona naar de zee heeft gestuwd. Het is donker en afwisselend krap en ruim om over de verbazingwekkende lavastenen te lopen die de hele weg door de grot van uiterlijk veranderen.

Mirador del Rio

Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht van heel Lanzarote. Op 479 meter boven zeeniveau biedt de Mirador del Rio op de noordpunt van het eiland een panoramisch uitzicht over het eiland La Graciosa.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Lanzarote, vind je favoriete plek op Lanzarote of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Lanzarote

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Lanzarote bekijken

Lanzarote

  • Prachtige zandstranden
  • Vulkanen en dramatische landschappen
  • Stijlvolle architectuur met lage gebouwen en pittoreske, witgekalkte huizen
Bekijk alle reizen naar Lanzarote

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis