Feiten over Lanzarote

Transfer:

Van de luchthaven naar Puerto del Carmen duurt het ongeveer 15 minuten, naar Costa Teguise ongeveer 20 minuten en naar Playa Blanca ongeveer 40 minuten.

Stranden:

Puerto del Carmen heeft een lang, fijnkorrelig, ondiep zandstrand. Langs de kust, van Puerto del Carmen tot Arrecife, liggen verschillende mooie zandstranden, waaronder Los Pocillos en Matagorda. Lang zandstrand in Costa Teguise. Bij Playa Blanca in het uiterste zuiden zijn veel fijne zandstranden, waaronder Playa Papagayo.

Vermaak:

Puerto del Carmen heeft veel bars, disco's, pubs en een casino. Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda zijn iets rustiger, maar er zijn nog verschillende restaurants en muziekbars, soms met live muziek. Sommige hotels organiseren een paar avonden per week dansen. Playa Blanca is ook rustiger dan Puerto del Carmen, maar de badplaats ontwikkelt zich en er zijn meer goede restaurants en bars/pubs. Costa Teguise is ook een rustige badplaats, maar er zijn restaurants en bars.

Communicatie:

Lokale bussen rijden dagelijks tussen Puerto del Carmen en Playa Blanca en naar de hoofdstad Arrecife. Taxi's van Puerto del Carmen naar de hoofdstad, Arrecife, kosten ongeveer 11,- euro (ongeveer 20 km). Dagelijkse veerverbinding met Fuerteventura (ca. 25 min) vanaf Playa Blanca, ca. 26,- euro retour. Ook dagelijkse verbinding met het eiland La Graciosa.

Activiteiten:

Een 18-holes golfbaan is beschikbaar in Costa Teguise. In 2010 werd in Puerto del Carmen een 18-holes golfbaan geopend. De 6.133 meter lange golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse golfer Ron Kirby. Sportcentra zijn beschikbaar in Puerto del Carmen en elders. Mountainbikes en fietsen zijn te huur. Mogelijkheden voor paardrijden, squash, minigolf en duiken.

Goed om te weten:

In Arrecife wordt carnaval gehouden met een grote optocht. Er is ook een carnaval in Puerto del Carmen.