Attracties in Lanzarote

- die je niet mag missen!

Niet alleen de grote toeristische centra op Lanzarote zijn een bezoek waard - er is nog veel meer te zien! In de minder bekende dorpjes vind je aquaria en uitkijkpunten, kunstmusea en historische forten - bekijk onze tips voor korte dagtochten die je kunt maken op Lanzarote!

Niet alleen de grote toeristische centra op Lanzarote zijn een bezoek waard - er is nog veel meer te zien! In de minder bekende dorpjes vind je aquaria en uitkijkpunten, kunstmusea en historische forten - bekijk onze tips voor korte dagtochten die je kunt maken op Lanzarote!

Femes - de favoriet van kunstenaars

In het stadje Femes, tussen Puerto del Carmen en Playa Blanca, heb je een ongelooflijk uitzicht over de zuidkant van het eiland en kun je je camera goed gebruiken. Veel kunstenaars hebben, niet verrassend, het wonderschone uitzicht ontdekt. De kleinstedelijke charme wordt bevestigd door een aantal cafés en de twee restaurants. Het is ook aan deze kant van het eiland dat je kunt genieten van de mooiste zonsondergangen.

Charco del Palo - dorp voor nudisten

Als je een naturist bent, wil je misschien het kleine nudistendorp Charco del Palo bezoeken, gelegen in het noorden van het eiland.

Al Campesino in Mozaga

Het monument Al Campesino is een 15 meter hoog beeldhouwwerk dat buiten het dorp Mozaga staat, omringd door lavasteen en lavazand. Het beeld, gemaakt van oude vissersboten en watertanks, is gemaakt door de beroemde kunstenaar en architect César Manrique en opgedragen aan de vele onbekende maar hardwerkende boeren van Lanzarote.

Agricola El Patio in Munique

In Munique, tussen Teguise en Tinajo, geeft het landbouwmuseum Agricola El Patio een goed beeld van het plattelandsleven van vroeger. De mooie gebouwen zijn voorbeelden van traditionele Canarische architectuur en het museum zelf heeft een mooie kleine collectie oud gereedschap en boerenkleding. 

Noorse zeemanskerk in Puerto del Carmen

Als je Noors wilt horen en Noren wilt ontmoeten, bezoek dan de Noorse zeemanskerk in Puerto del Carmen. De kerk is elke dag open, waar je ervaringen kunt uitwisselen met andere reizigers en misschien wafels en rijstepap kunt eten op zaterdag of kunt deelnemen aan de dienst op zondag.

Lagomar in Nazareth

In Nazareth staat het beroemde huis dat acteur Omar Sharif verloor in een spelletje bridge. Het huis heet Lagomar en ligt verscholen in de vulkanische omgeving. Vandaag de dag herbergt het een museum, een restaurant en een cocktailbar, waar jazzconcerten worden uitgevoerd in een fascinerende omgeving.

Jardín de Cactus, met cactussen in alle soorten en maten.

Beroemde Jardín de Cactus op Lanzarote

Jardín de Cactus is een grote botanische tuin met meer dan 10.000 exemplaren van 1.420 verschillende cactussoorten, in alle soorten en maten. De tuin ligt aan de noordkant van Lanzarote tussen Guatiza en Mala. De cactussen die hier groeien worden van over de hele wereld geïmporteerd en elke cactus is zorgvuldig gelabeld met de herkomst ervan.

Kasteel Castillo de las Coloradas

Als je aan de oostkant van Playa Blanca bent, vind je een 19e-eeuws kasteel met de naam Castillo de las Coloradas. Oorspronkelijk gebouwd als wachttoren, dient het nu als een geweldig uitkijkpunt over de buurt.

Kasteel Castillo San José in Arrecife

Castillo San José is een van de twee kastelen in Arrecife dat dienst doet als expositiecentrum voor hedendaagse kunst, waar je werken kunt zien van onder andere Picasso, Miró, Chillida en Tàpies.

Castillo de San Gabriel in Arrecife

Het Castillo de San Gabriel werd gebouwd als fort om de piraten in de gaten te houden. Het staat nu op de monumentenlijst en wordt gebruikt als archeologisch museum.

Luchtvaartmuseum op de luchthaven van Lanzarote

Naast het vliegveld is een luchtvaartmuseum gevestigd in de oude passagiersterminal uit de jaren 1940. Leer meer over de geschiedenis van de luchtvaart en het belang ervan voor de ontwikkeling van Lanzarote. Je kunt zelfs de oude verkeerstoren bekijken. Open: maandag-zaterdag 10:00-14:00 uur.

Spa Aquarsis

Mooie spa in Puerto del Carmen. Hier kun je genieten van lichaams- en gezichtsbehandelingen, aromatherapie, massage en nog veel meer. Er zijn ook veel aanvullende faciliteiten met verschillende soorten zwembadbaden.

Stad Teguise

Santa Barbara

Het kasteel Santa Barbara beklimt de berg Guanapay met een betoverend uitzicht op Teguise. Hier vind je foto's, paspoorten en kaarten van de vele inwoners die naar Amerika emigreerden. Dit biedt een unieke en spannende kijk op de Canarische cultuur en geschiedenis.

Aquarium van Lanzarote

Als je geïnteresseerd bent in wat er onder het oppervlak van de zee ligt of een pauze wilt van het zonnebaden, is het Lanzarote Aquarium in Costa Teguise zeker een bezoek waard. De 33 aquaria bevatten honderden verschillende vissoorten die jong en oud zullen fascineren.

César Manrique

De Fundación César Manrique is een museum dat is gehuisvest in het huis dat Manrique voor eigen gebruik liet bouwen. Het huis bevindt zich in Taihce.

Activiteiten voor kinderen

Activiteit en plezier maken een groot deel uit van het leven van kinderen, zelfs als ze op vakantie zijn. Rubiland in Playa Blanca, Biosfera in Puerto del Carmen en Deiland in Playa Honda bieden kinderen volop mogelijkheden om te spelen en verschillende speeltoestellen uit te proberen. De speeltuinen liggen in het belangrijkste winkelcentrum van het eiland, dus er zijn genoeg mogelijkheden voor de kleintjes om te spelen en voor de groten om te winkelen.

Dansende Scandinaviërs

Op woensdagen spelen er in Hotel Cinco Plazas in Puerto del Carmen leuke dansbanddeuntjes en de sfeer is geweldig. De toegang is gratis en het enige waar je aan moet denken zijn je dansschoenen.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Lanzarote, vind je favoriete plek op Lanzarote of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Lanzarote

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Lanzarote bekijken

Lanzarote

  • Prachtige zandstranden
  • Vulkanen en dramatische landschappen
  • Stijlvolle architectuur met lage gebouwen en pittoreske, witgekalkte huizen
Bekijk alle reizen naar Lanzarote

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis