Feiten over El Cotillo & Majanicho

Transfer:

Van de luchthaven naar El Cotillo en Majanicho duurt ongeveer 1 uur. De transfer vindt meestal plaats zonder personeel van Apollo.

Voor speciale bagage zoals fietsen, surfuitrusting en golftassen wordt een vergoeding gevraagd. Je kunt vooraf een plaats in de shuttlebus (retour) reserveren, klik hier voor meer informatie.

Stranden:

Fuerteventura is beroemd om zijn kilometerslange zandstranden met fijn wit zand en kristalhelder water. Er zijn ook enkele zwarte lavastranden. Op het eiland vind je zomaar je eigen ongerepte strand. Sterke stromingen en getijden komen voor, vooral aan de noordkant, en zorgen er soms voor dat het zand gedeeltelijk van de stranden verdwijnt.

In de gemeente La Oliva, waar El Cotillo en Majanicho zich bevinden, is de verhuur van ligstoelen en parasols op de stranden niet toegestaan. ¶

Vermaak:

In El Cotillo zijn enkele bars, maar geen nachtclubs. In Majanicho zijn er geen bars of nachtclubs.

Communicatie:

Het wegennet is goed ontwikkeld en lokale bussen bedienen bijna het hele eiland. Taxi's zijn goedkoop binnen de steden, maar als je verder reist kan het duur zijn. De bootdiensten tussen Fuerteventura en Lanzarote zijn frequent, hoewel iets minder frequent op zon- en feestdagen. Er is een catamaranboot die er ongeveer 20 minuten over doet en een grotere veerboot die er ongeveer 35 minuten over doet. Beide boten nemen auto's mee.