Attracties in Málaga, hier Parque de Málaga

Bezienswaardigheden in Málaga

Málaga is de thuisbasis van verbazingwekkende kunstwerken, oude overblijfselen en gebouwen die iedereen versteld zullen doen staan. Hier zijn tips over bezienswaardigheden in de stad Malaga.

Kathedraal van Malaga
Kathedraal van Malaga is een prachtig gebouw gebouwd tussen 1500-1700. De kathedraal heeft de bijnaam La Manquita, in het Nederlands de eenarmige dame. De bijnaam is een knipoog naar het feit dat de kathedraal maar één toren heeft terwijl er eigenlijk twee zouden moeten zijn. Het gebouw is gemaakt in renaissancestijl, met een vleugje barok.

Málaga-park
Midden in Malaga ligt de groene oase van de stad – Parque de Málaga. Subtropische planten, prachtige beelden en fonteinen zijn hier verzameld. Het park is in 1897 aangelegd in de vorm van een landschap. Het stadspark van Malaga is een glorieus mooie plek om gewoon te wandelen.

Het Picasso-museum in Malaga
Wist je dat de kunstenaar Pablo Picasso in Malaga is geboren? In Malaga zijn er verschillende musea en instellingen die de grote kunstenaar eren. Dat zijn werken in de stad zouden blijven waar hij geboren was, was ook iets wat Picasso zelf wenste. Een van Malaga's beroemdste musea is het Museo Picasso Málaga. Hier hangen meer dan 200 werken van Picasso in alle stijlen. Naast de vaste tentoonstelling worden er in het museum speciale evenementen en tentoonstellingen gehouden. Lees meer op de website van het museum.

Het Romeinse amfitheater
De oudste bezienswaardigheid in Malaga is het Romeinse theater. Het theater dateert vermoedelijk uit 100 na Christus en is eigenlijk het oudste op het hele Iberisch schiereiland. Het Romeinse theater was honderden jaren verborgen. Pas in de jaren vijftig werd het per ongeluk ondergronds herontdekt en besloten het uit te graven. Tegenwoordig is het een van de mooiste bezienswaardigheden van Malaga.

Mis het fort Alcazaba net erboven niet. Het Alcazaba, dat meer kan worden omschreven als een paleis, werd gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw.

Bezienswaardigheden in Malaga, hier de kathedraal

Vind jouw reis