Samos ontdekken

Met groene landschappen, kristalhelder water, gezellige dorpjes en een gedegen geschiedenis is er veel te beleven op Samos. De beste tip is om een ​​auto te huren om het eiland te verkennen. Bezoek kleine baaien met kristalhelder water, ga naar een openluchtbioscoop in een bergdorp of duik in de geschiedenis van Samos. Hier lees je meer over wat er allemaal te ontdekken valt op Samos!

Kokkari op Samos

Samos rond met de auto
Als je een auto hebt gehuurd en de oostkant van Samos wilt ontdekken, moet je naar de stranden van Posedonio, Klima en Kerveli gaan. Maak foto's van de prachtige baai van Posedonio met alle zeilboten en de Turkse kustlijn op de achtergrond, lunch bij Klima direct aan het water en neem een ​​verfrissende duik in het kristalheldere water van Kerveli. Perfect als excursie van een halve of hele dag!

Openluchtbioscoop in Mytilini
In het gezellige bergdorpje Mytilini tussen de stad Samos en Pythagorion staat een openluchtbioscoop die van half juni tot en met augustus de nieuwste bioscooppareltjes laat zien. De films worden vertoond in de originele taal met Griekse ondertiteling. Hier kun je pizza of souvlaki kopen en ontspannen met een goede film. Elke avond om 21.00 uur komt het scherm tot leven!

Hamnen i Pythagorion

Het Archeologisch Museum
Het Archeologisch Museum is eigenlijk twee ervaringen in één. In een deel van het museum kun je goed bewaarde overblijfselen bekijken van de oude stad Ireon en de tempel van Hera. Hier vindt u keramiek, munten, bronzen miniaturen en gereedschappen. In het tweede deel van het museum vind je meer dan 2000 jaar oude beelden, waaronder een prachtig marmeren beeld van de godin Hera en het hoogtepunt van het museum – het eeuwenoude beeldhouwwerk Kouros gewijd aan de god Apollo. Het museum ligt recht omhoog van de kleine haven in Samos-stad.

Eupalinos tunnel
Buiten Pythagorion ligt de tunnel van Eupalino, die rond 500 voor Christus werd gebouwd. Dit was het grootste aquaduct uit de oudheid met als doel drinkwater van de berg in Mittilini naar de toenmalige hoofdstad van Samos, Pythagorion, te brengen.

Meer tips voor huurauto's
Met de auto kun je Samos in je eigen tempo ervaren en je eigen kleine donuttentjes vinden. Aangezien de vervoersmogelijkheden op dit gezellige eiland beperkt zijn, zult u veel plezier beleven aan de auto. Via Enterprice neemt u deel aan onze gunstige samenwerkingsovereenkomst die u 24 uur per dag een volledig verzekerde auto en service geeft. Neem contact met ons op bij Apollo en wij helpen u met de huurauto.

Echte Ano Vathi
Als je het echte Griekse leven van alledag wilt ervaren, moet je naar het dorp Ano Vathi gaan. Hier kun je slenteren door kleine pittoreske steegjes, kijken naar de klassieke oude huizen en misschien een kijkje nemen in een oude kerk. Als u op zoek bent naar rust en stilte, bent u hier aan het juiste adres! Het dorp ligt aan de weg naar Samos-stad vanuit Pythagorion. Sla rechtsaf richting Vathi bij de rotonde en volg de kronkelende weg die u naar het dorp brengt.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Samos, vind je favoriete plek op Samos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Samos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Samos bekijken

Samos

  • Fantastische stranden en historische bezienswaardigheden
  • Gezellige dorpjes en stadjes
  • Combineren met Patmos
Bekijk alle reizen naar Samos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis