Kasteel van Lykourgos Logothetis en Kerk van de Metamorfose

Kerken en kloosters op Samos

Rondom Samos zijn verschillende mooie kerken en kloosters te bezoeken. Ontdek de beroemde Kerk van de Metamorfose uit 1831, de prachtige kerk van Agio Nikolaos of zeg hallo tegen de drie monniken in het Timoiou-klooster waar ook bronnen zijn waarvan wordt gezegd dat ze je van alle zonden zouden wassen. Hier kun je meer lezen over de interessante kerken en kloosters van Samos!

De Metamorfosekerk
In de haven van Pythagorion, hoog op een heuvel, vind je het kasteel van Lykourgos Logothetis. Direct ernaast staat de Kerk van de Metamorfose uit 1831, en als je de kerk bezoekt vraag je je misschien af ​​wat er in de dozen met foto's en namen verstopt zit. Het antwoord is schedels. Volgens een Griekse traditie worden de graven na 6-10 jaar opgegraven. Wanneer de botten wit worden, wordt aangenomen dat de overledene is verlost van zijn zonden en wordt de schedel in de kerk geplaatst. Bij de hotels Evripili en Polixeni verblijf je op loopafstand van het kasteel en de kerk.

Tempel van Hera
De tempel van Hera, een van de belangrijkste tempels uit de oudheid, is tegenwoordig een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Samos. De mooie tempelresten bevinden zich in Ireon ten westen van Pythagorion, ongeveer tien minuten van de luchthaven. In de loop der jaren is de tempel verschillende keren verwoest, maar herbouwd.

Timio Stavros
In het Timiou Stavros-klooster, dat in de 16e eeuw werd gebouwd, wonen drie monniken. Er zijn hier ook twee mythische bronnen - als je jezelf in het water wast, wordt er gezegd dat je van al je zonden verlost zult zijn. Het klooster ligt na Chora op de weg van Pythagorion, als je na Mavratsei rechtsaf slaat.

Megali Panagia
Dit is het grootste klooster van Samos, gebouwd in de 16e eeuw in Byzantijnse stijl. Het staat bekend om zijn prachtige muurschilderingen en houten iconen. Het klooster heeft een intrigerende geschiedenis: er wordt gezegd dat de monniken Dionysos en Neilos hier een icoon vonden die ze bij zich droegen. De volgende ochtend was het icoon verdwenen, maar na overal gezocht te hebben vonden ze het weer op de vindplaats. De plaats werd als zo heilig beschouwd dat hier een klooster werd gebouwd. Het klooster ligt tussen de dorpen Myli en Kourmaradei in centraal Samos.

Prachtige kerk in Karlovassi
De kerk van Agios Nikolaos is een prachtig gebouw ontworpen door de architect Angelos Angelidis. De kerk werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw toen de havenstad Karlovassi economisch floreerde dankzij de scheepvaart en de leerlooierij. In de buurt van de haven zijn nog enkele luxe koopmanswoningen te zien.

Zoodocho Pigi
Wil je tijdens je vakantie een klooster bezoeken, dan zijn er verschillende mogelijkheden. In de omgeving van Vlamari vind je het Zoodochos Pigi nonnenklooster, waar zo'n 15 nonnen wonen. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en is gebouwd als een kruisbeeld met gedetailleerde decoraties. Hier zie je ongelooflijk mooie iconen, een fascinerende preekstoel en een statige bisschopstroon. Het is ook prima om gewoon rond te slenteren en te genieten van de rust. De gemakkelijkste manier om Zoodochos Pigi te bezoeken is met een huurauto vanuit Samos-stad - als je in het Ino Village hotel verblijft, is er gratis parkeergelegenheid!


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Samos, vind je favoriete plek op Samos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Samos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Samos bekijken

Samos

  • Fantastische stranden en historische bezienswaardigheden
  • Gezellige dorpjes en stadjes
  • Combineren met Patmos
Bekijk alle reizen naar Samos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis