8 plaatsen om te bezoeken op Samos

Op Samos zijn er veel spannende plekken om te ontdekken. Treed in de voetsporen van de filosoof Pythagoras en bezoek de grot waar hij in de 6e eeuw zijn studenten opleidde, of neem een ​​kijkje op het Pythagorasplein aan de haven van Samos-stad, dat inmiddels dé ontmoetingsplaats is geworden. Hoog in de bergen vind je het beroemde dorp Manolates en Näktergalensdal. Hier lees je welke 8 plekken op Samos je niet mag missen!

1. Historische gedenktekens
De prachtige stad Pythagorion biedt een prachtige haven en vele monumenten in de buurt. Een voorbeeld is de kilometerslange Eupalinos-watertunnel, die 2500 jaar geleden door slaven werd gegraven, toen Samos werd geregeerd door de beruchte tiran en piraat Polykrates. Het kostte de slaven tien jaar om de tunnel te bouwen en tweederde van hen stierf door de grote inspanning.

2. Pythagoras-plein
Vlak bij de haven in Samos-stad vind je het Pythagoras-plein, het verzamelpunt in de stad. Het grote leeuwenbeeld in het midden van het plein is een symbool van de bevrijding van Samos uit Turkije in de 19e eeuw. Het leeuwenbeeld werd in 1930 ingehuldigd om de 100ste verjaardag van de bevrijding van Samos te vieren.

3. Pythagoras-grot
De grot van Pythagoras is de plaats waar de wiskundige en filosoof Pythagoras zijn studenten in de 6e eeuw onderwees. De grot bevindt zich op de berg Kerkis ten westen van Marathokambos. Om hier te komen moet je met een jeep rijden en de laatste meters lopen. Maar het is de moeite waard, eenmaal boven bij de grot heb je een indrukwekkend uitzicht over het berglandschap. Met Apollo's excursie "In de voetsporen van Pythagoras" bezoek je tijdens een heerlijke wandeling de mythische grot.

4. Drie watervallen
Als je fantastische watervallen wilt bewonderen en mooie foto's wilt maken, moet je naar Potami gaan. Er zijn hier maar liefst drie watervallen. Parkeer de auto en loop het laatste stukje langs de rivier dat naar de eerste waterval leidt. Houd er rekening mee dat je nat wordt en een beetje moet zwemmen. Via een pad kom je dan bij de tweede waterval, en als je ook bij de laatste wilt komen moet je in klimranken klimmen, dus je moet in goede conditie zijn.

5. Het dorp Manolates
Het mooie en uitnodigende dorp Manolates is een van de meest besproken plaatsen op Samos. Wees niet verbaasd als het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan, er wordt gezegd dat hier al bijna 30 jaar niets is gebouwd, afgezien van de parkeerplaats die nodig was nadat het dorp zo populair werd. Struin door de pittoreske straatjes en geniet van de Griekse gastvrijheid. Als je trek krijgt, kan je neerstrijken in een van de gezellige tavernes van het dorp.

6. Vallei van de Nachtegaal
De vallei van de nachtegaal is een uitstekende excursiebestemming voor liefhebbers van prachtige natuur. Hier kun je afkoelen onder de hoge bomen en genieten van het prachtige gezang van de nachtegaal. In het voorjaar hoor je overdag de vele nachtegalen zingen, verder alleen bij zonsopgang. De Nightingale-vallei is op weg naar Manolates. Als je wilt wandelen in het Näktergalensdal, moet u de excursies die Apollo aanbiedt beter bekijken.

7. Het fort van Louloudas
Het fort, gelegen op de berg boven Vourliotes, werd in roerige tijden gebruikt als uitkijktoren. Vanaf hier had je goed zicht op de zee en de passerende schepen. Als je ook wilt genieten van het magische uitzicht, wacht een prachtige bergwandeling. Louloudas ligt op ongeveer een half uur rijden van het gezellige Kokkari en hier vind je leuke hotels zoals het populaire Archangelos Village, het door een familie gerunde Athena en het charmante Olympia Village.

8. De geheime grot
Op Samos is een grot die niet veel mensen kennen. Huur een jeep en rijd richting Votsalakia. Sla linksaf 300 meter na het bord Kaladakia Beach en rijd naar beneden richting de zee. Daar, tussen de rotsen aan de linkerkant, vind je een leuke kleine grot. Je kunt er te voet komen of zwemmen op ongeveer 40 meter van het strand.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Samos, vind je favoriete plek op Samos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Samos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Samos bekijken

Samos

  • Fantastische stranden en historische bezienswaardigheden
  • Gezellige dorpjes en stadjes
  • Combineren met Patmos
Bekijk alle reizen naar Samos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis