Feiten over Samos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Vanaf het vliegveld van Samos is het met de bus naar Pythagorion ongeveer 10 min, Kokkari ongeveer 50 min, Samos-stad ongeveer 30 min en Votsalakia 1 uur. De transfer van het vliegveld naar ons hotel in Karlovassi duurt 1-2 uur. Transfers worden meestal gedaan zonder personeel van Apollo en de reistijd kan enigszins variëren afhankelijk van het verkeer en het aantal stops onderweg.

Stranden:

Bij het centrum van Pythagorion zijn twee stranden (stenen/zand/kiezels) en buiten Pythagorion, op ca. 1 km in Potokaki, is er ook een strand (stenen/zand). Ongeveer 2 kilometer afstand vind je ook het strand van Glicorisa (stenen/zand). In Kokkari is een lang strand (kiezels) en ongeveer 1,5 km buiten Kokkari is er het mooie strand van de baai van Tsamadou (kiezels). Bij Samos-stad ligt het strand Gangou Beach (zand/stenen). Tussen Pythagorion en Samos-stad ligt het mooie strand Psili Ammos. In Votsalakia is een ongeveer 3 km lang strand (stenen/zand). Ongeveer 3 km buiten Votsalakia ligt het mooie strand van Psili Ammos (zand). Ongeveer 3 km van Karlovasi ligt het grote strand Potami (stenen/zand). Op sommige stranden worden waterschoenen aanbevolen.

Vermaak:

Samos-stad en Pytagorion hebben een goed aanbod aan bars. In Kokkari vindt u ook enkele bars. In Votsalakia is het uitgaansleven beperkt, maar er zijn een paar leuke bars. Er is een nachtclub in het dorp Ormos, net buiten Votsalakia. In het dorp Mytilini, boven Pythagorion, is een openluchtbioscoop die in de zomer geopend is. Er is een goed aanbod van bars in Karlovassi. Karlovassi heeft een universiteit, zodat het aantal inwoners van de stad in de hoogzomer afneemt.

Communicatie:

De lokale bus rijdt een paar keer per dag op het noordelijke deel van het eiland (van en naar het strand vanuit het centrum). Op het zuidelijke deel gaat geen bus. Vanuit Samos-stad gaan er veerboten naar Athene/Piraeus, naar nabijgelegen eilanden en naar Turkije. Er rijden voldoende taxi’s. Het is mogelijk om een auto, motorfiets, fiets of brommer te huren.

Activiteiten:

Watersporten in Potokaki net buiten Pythagorion. Windsurfen in Kokkari. Samos heeft veel mooie wandelpaden. Kartbaan tussen Pythagorion en Samos-stad. Paardrijden in Samos-stad. Kajakken op Oost-Samos.

Goed om te weten:

Eventuele kosten voor wifi, airconditioning en kluisje worden rechtstreeks aan het hotel betaald.