Feiten over Platanias

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

De rijtijd van het vliegveld naar de hotels in Platanias bedraagt ongeveer 50 minuten. De reistijd hangt af van de route, het aantal hotelstops en het verkeer in de omgeving. De transfer gebeurt meestal zonder begeleidend personeel van Apollo.

Stranden:

Het strand van Platanias bestaat uit zand gemengd met kleine kiezels. Er komen langs de hele kustlijn onderwaterstromingen voor bij sterke wind.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

In het hoogseizoen vind je in Platanias het “wilde nachtleven”. Grote keuze aan muziekbars, disco’s en nachtclubs.

Communicatie:

Goede lokale busverbindingen van Platanias en Maleme naar andere steden in het westen van Kreta. Als je naar het oosten wilt, moet je eerst naar het grote buscentrum in Chania-Stad. Langs de hele kust van Chania zijn er veel taxi’s en verhuurders van auto’s, motors, brommers en fietsen. Het vliegveld van Chania ligt op het schiereiland Akrotiri, ongeveer 14 km van de stad, en heeft een regelmatige verbinding met Athene. We raden je aan een auto te huren en de vele bezienswaardigheden en stranden van West-Kreta op eigen houtje te verkennen.

Activiteiten:

Diverse mogelijkheden, zoals jetskiën, parasailing en beachvolley.

Goed om te weten:

Denk eraan dat elektriciteit duur is op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 7–10 euro per dag per aggregaat. Grote appartementen hebben meestal twee aggregaten.