Feiten over Kust van Rethymnon

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Vanaf het vliegveld Chania duurt het ongeveer 1 uur en vanaf het vliegveld Heraklion ongeveer 1 uur en 15 minuten met de bus naar de eerste halte van het hotel. In het geval van een transfer van Heraklion luchthaven via Amoudara en Agia Pelagia zal de rijtijd langer zijn. In geval van transfer van Chania luchthaven via Georgioupolis, Kalives/Almyrida en/of Rethymnon-Stad zal de rijtijd langer zijn. De transfer gebeurt meestal zonder personeel van Apollo.

Stranden:

In Rethymnon is er een kilometerslang strand met afwisselend zand, grof zand en kiezels. Stranddiensten en watersporten. Er is een vlaggensysteem op het strand.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

Aan de strandboulevard in Rethymnon vind je verschillende pubs, muziekbars en gezellige cafés. In het centrum van Rethymno vind je ook echte en levendige bouzouki-clubs. De disco’s liggen net buiten de stad. De steden Platanes en Adele hebben ook een goed aanbod aan restaurants en bars.

Communicatie:

Vanuit Rethymnon zijn er goede busverbindingen met Heraklion, Chania, de dorpen langs de noordelijke kustweg en ook met de zuidkust van Kreta. In Rethymnon zijn er veel taxi’s en kun je een auto, motorfiets, brommer of fiets huren. We raden je aan een auto te huren en de vele bezienswaardigheden en stranden van West-Kreta op eigen houtje te verkennen.

De stad Rethymnon ligt op 6 km van het dorp Platanes, 7–8 km van het dorp Adele en 11 km van Scaleta.

Activiteiten:

Actieve bezoekers vinden er een goed aanbod! Windsurfen, duiken, snorkelen, fitnessruimte, aerobics, wandelen, tennis, paardrijden en mountainbikeverhuur.

Goed om te weten:

Elektriciteit is duur op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 5–10 euro per dag per aggregaat.