Feiten over Kolymbari

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

De rijtijd van het vliegveld naar de hotels in Kolymbari bedraagt ongeveer 1 uur en 10 minuten. De reistijd hangt af van de route, het aantal hotelstops en het verkeer in de omgeving. De transfer gebeurt meestal zonder begeleidend personeel van Apollo.

Stranden:

Het strand van Kolymbari strekt zich uit tot aan de naburige stad Maleme. Het bestaat voornamelijk uit zand en kiezels. Er komen langs de hele kustlijn onderwaterstromingen voor bij sterke wind.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

In Kolymbari is het nachtleven zeer beperkt. Sommige restaurants hebben live Griekse muziek met dans. Het hotel heeft een breed aanbod aan activiteiten en entertainment voor gasten.

Communicatie:

Er zijn goede lokale busverbindingen van Kolymbari naar andere steden in het westen van Kreta. Als je naar het oosten wilt, moet je eerst naar het grote buscentrum in Chania-Stad. Langs de hele kust van Chania zijn er veel taxi’s en verhuurders van auto’s, motors, brommers en fietsen. Het vliegveld van Chania ligt op het schiereiland Akrotiri, ongeveer 14 km van de stad, en heeft een regelmatige verbinding met Athene. We raden je aan een auto te huren en de vele bezienswaardigheden en stranden van West-Kreta op eigen houtje te verkennen.

Goed om te weten:

Denk eraan dat elektriciteit duur is op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 7–10 euro per dag per aggregaat. Grote appartementen hebben meestal twee aggregaten.