Imbros kloof, Kreta

Wat te doen in Ierapetra & Koutsounari

Ierapetra en Koutsounari zijn omgeven door prachtige groene gebieden en gezellige dorpjes, en bieden veel mogelijkheden voor spannende verkenningen. Lees hier meer over wat er in de omgeving te doen is!

Lassithi Hoogvlakte, Kreta

Landschappelijke wandelingen

Het schilderachtige gebied rond Ierapetra en Koutsounari biedt perfecte omstandigheden voor een prachtige wandeltocht. In Koutsounari vind je de wandelroute "Waterval van Milona" met zijn prachtige waterval. Andere mooie wandelingen zijn naar de Richtis kloof en de Zakros kloof. Bij de Zakros kloof is ook een kleine baai met de ruïnes van het Paleis van Zakros uit de Minoïsche tijd.

Prachtig uitzicht op het Lassithi Hoogvlakte

Het hoogvlakte van Lassithi in het Dikti-gebergte is een indrukwekkend gezicht. Het hoogvlakte is een grote vallei met ideale omstandigheden voor het verbouwen van gewassen als bananen en honing. Het is een geweldige plek om rond te dwalen en te genieten van het prachtige uitzicht.

De Psychro Grot - Geboorteplaats van Zeus

De Psychro grot is een heilige, oude grot uit de Minoïsche tijd. De grot ligt op het hoogvlakte van Lassithi en zou de geboorteplaats zijn van de Griekse god Zeus. Binnen in de grot word je begroet door een prachtige omgeving met veel stalagmieten en stalactieten, trappen en natuurlijke poelen.

Populaire Myrtos

Myrtos is een gezellig dorpje aan de kust in het westen van Ierapetra, waar je het traditionele Kreta kunt ervaren. Ondanks zijn kleine omvang is het dorp vol leven en een populaire halte voor mensen onderweg. Hier vind je verschillende restaurants en een lang kiezelstrand.

Bekroonde Moni Toplou

Het klooster van Moni Toplou is een leuke bestemming voor wie zin heeft in cultuur, wijn en olijven. Het klooster staat bekend om de grootste wijn- en olijfolieproductie van heel Oost-Kreta en heeft al verschillende jaren achtereen internationale prijzen gewonnen. Als je geïnteresseerd bent, is er de mogelijkheid om wijn te proeven in de aangrenzende fabriek. Het klooster staat ook bekend om zijn vele iconen uit de 17e eeuw, toen het klooster een kunstenaarsschool was voor de vele monniken die er ooit woonden. Tegenwoordig wonen er nog steeds twee monniken in Moni Toplou.

Moni Toplou, Kreta

Kretenzische olijfolie boerderij

Als je verder wilt gaan op het olijvenpad, bezoek dan de Kretenzische olijfolieboerderij, een vriendelijke boerderij met een familiegevoel die rondleidingen en rondleidingen aanbiedt. Hier leer je over olijfolie, raki, honing, kaas en welke planten nuttig zijn in de keuken. Als je zin hebt om te proeven, kun je terecht in de boerderijwinkel.

De chicste stad van het eiland

Maak van de gelegenheid gebruik om de stad te bezoeken die de Kretenzers zelf als de mooiste van het eiland beschouwen - Agios Nikolaus. De stad staat ook bekend als "de chicste stad van het eiland", wat gemakkelijk te begrijpen is als je door de straten loopt. In de haven ligt het centrum met verschillende gezellige restaurants en cafés rondom het bodemloze meer.

Gezellig Plaka

Op ongeveer 15 minuten rijden van Agios Nikolaos ligt het gezellige dorpje Plaka. Hier vind je veel leuke Griekse visrestaurants en souvenirwinkels. Vanuit het dorp gaan er ook boten naar het eiland Spinalonga.


Vind jouw reis