Ontspannende strand in Ierapetra

De stranden die je moet bezoeken

Rondom Ierapetra en Koutsounari zijn verschillende mooie stranden te bezoeken. De stranden in de omgeving zijn beroemd om hun kristalheldere water en nodigen uit tot heerlijke dagen in de zon met een verfrissende duik. Lees hier meer over de stranden die je moet bezoeken!

Rond Ierapetra

De stranden in en rond Ierapetra zijn beroemd om hun heldere, mooie water en de meeste hebben zelfs de blauwe vlag van de EU gekregen. Samen vormen de stranden vijf mijl kustlijn, en ze zijn bijna allemaal bedekt met fijnkorrelig, donker zand. De drie stadsstranden liggen achter elkaar en nodigen uit tot luie dagen in de zon.

Agia Fotia Strand

In een viaduct buiten Koutsounari vind je Agia Fotia Beach. Het strand heeft ligstoelen, parasols, een café en een restaurant.

Chrissi Eiland

Mis tijdens je bezoek aan Ierapetra en Koutsounari niet een boottocht naar Chrissi Island, een onbewoond eiland dat ooit een piratennest was. Hier vind je een goudkleurig zandstrand, duizenden roze schelpen en kristalhelder water. Neem zelfs je snorkel mee en verken de prachtige onderwaterwereld!

Chrissi Eiland

Long Strand

Bij Koutsounari vind je ook Long strand. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een lang, heerlijk zandstrand met betrekkelijk ondiep water. Het fijne Apollo Mondo Family Hotel Almyra Hotel & Village ligt ook aan dit strand!

Zon en bad in Makrigialos

In Makrigialos vind je een ondiep zandstrand met veel gezellige cafés en restaurants. Als je in de cafés iets koopt, krijg je ook de hele dag een gratis ligstoel en parasol.

Vai Strand

Achlia Strand

Tussen Ierapetra en Makrigialos ligt de prachtige kleine baai van Achlia. De sfeer is rustig en als je honger krijgt kun je in de taverne iets te eten kopen.

Mooi strand Vai

Het schilderachtige Vai strand, met zijn natuurlijke palmbos, is een van de meest unieke stranden van Europa. Hier kun je zwemmen in kristalhelder water en de prachtige palmbomen zorgen voor een aangename schaduw. Het strand wordt liefdevol verzorgd door de nonnen van het plaatselijke klooster.

Rustige sfeer bij Itanos

Op een paar kilometer van Vai ligt het mooie Itanos-strand. De sfeer is hier iets rustiger dan bij Vai, omdat minder toeristen hier hun weg hebben gevonden. Het gebied heeft verschillende stranden met bomen die voor natuurlijke schaduw zorgen.


Vind jouw reis