Feiten over Gouves

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Van het vliegveld van Heraklion naar onze hotels in Gouves is het ongeveer 20 minuten rijden. In sommige gevallen worden bustransfers gecombineerd met Kokini Hani en kan de transfertijd iets langer zijn De transfer gebeurt meestal zonder personeel van Apollo.

Stranden:

Er is een lang zandstrand in Gouves, deels met een rotsachtige bodem, dus zwemschoenen zijn aanbevolen. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur. Er zijn gratis ligstoelen beschikbaar voor gasten van hotel The Island. Er zijn ook verschillende kleine lagunes waar je ligstoelen en parasols kunt huren. Er komen af en toe onderwaterstromingen voor.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er vak extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

Er zijn cafés en taverna’s langs de hoofdstraat en op het strand. Voor een ruimer aanbod aan restaurants, bars en winkels raden wij Hersonissos aan, dat op ongeveer vijf kilometer afstand ligt.

Communicatie:

Vanuit Gouves rijden lokale bussen van de hoofdweg naar zowel de hoofdstad Heraklion als de steden Hersonissos, Malia en Agios Nikolaos (dezelfde richting).