Feiten over Almyrida & Kalives

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

De rijtijd van het vliegveld naar de hotels in Kalives is ongeveer 40 minuten, naar Almyrida ongeveer 50 minuten. Met de bus van het vliegveld van Heraklion naar de hotels is het ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden. De reistijd hangt af van de route, het aantal hotelstops en het verkeer in de omgeving. De transfer gebeurt meestal zonder begeleidend personeel van Apollo.

Stranden:

Kalives heeft een fantastisch zandstrand dat de Blauwe Vlag van de EU heeft gekregen voor helder en schoon water. In Almyrida zijn er twee kleine zandstranden en een kiezelstrand. Er kunnen soms sterke wind en hoge golven voorkomen.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

Het vermaak is rustig en geconcentreerd in restaurants, cafés en bars.

Communicatie:

Van Kalives naar Chania en Rethymnon rijden er meerdere keren per dag bussen vanaf de nationale weg. Vanuit Almyrida gaat er een paar keer per dag een lokale bus naar Chania-Stad via Kalives. In beide steden zijn veel taxi’s en verhuurders van auto’s, motors en brommers.

Activiteiten:

In Almyrida kun je windsurfen en zeilen.

Goed om te weten:

Denk eraan dat elektriciteit duur is op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 5–10 euro per dag per aggregaat.