Feiten over Agii Apostoli

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

De rijtijd van het vliegveld naar de hotels in Agii Apostoli bedraagt ongeveer 40 minuten. De reistijd hangt af van de route, het aantal hotelstops en het verkeer in de omgeving. De transfer gebeurt meestal zonder begeleidend personeel van Apollo.

Stranden:

De beste stranden van Chania liggen ten westen van de stad. Dit zijn kindvriendelijke, kilometerslange zandstranden. Het dichtstbijzijnde strand, ongeveer 2 km van Chania-Stad, heet Nea Hora. In Agii Apostoli/Chryssi Akti zijn enkele zeer goede, kindvriendelijke zandstranden. Er komen langs de hele kustlijn onderwaterstromingen voor bij sterke wind.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

Er zijn verschillende bars in Chania-Stad. Aan het begin en einde van het seizoen concentreert het nachtleven zich in Chania-Stad. In het hoogseizoen vind je in Platanias het “wilde nachtleven”. Als je meer houdt van een rustigere vorm van vermaak, zijn er verschillende bioscopen in Chania-Stad. Er is ook een openluchtbioscoop. In Agii Apostoli/Chryssi Akti is het nachtleven zeer beperkt.

Communicatie:

Vanuit Chania zijn er goede busverbindingen naar Rethymnon, Heraklion en de dorpen langs de noordelijke kustweg, maar ook naar de zuidkust van Kreta. In Chania zijn er veel taxi’s en verhuurders van auto’s, motors, brommers en fietsen. Het vliegveld van Chania ligt op het schiereiland Akrotiri, ongeveer 14 km van de stad, en heeft een regelmatige verbinding met Athene. Vanuit Agii Apostoli zijn er goede busverbindingen met het centrum van Chania. We raden je aan een auto te huren en de vele bezienswaardigheden en stranden van West-Kreta op eigen houtje te verkennen.

Activiteiten:

Diverse mogelijkheden, zoals jetskiën, parasailing en beachvolley.

Goed om te weten:

Denk eraan dat elektriciteit duur is op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 7–10 euro per dag per aggregaat. Grote appartementen hebben meestal twee aggregaten.