Feiten over Corfu stad

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Van de luchthaven naar Corfu stad duurt het ongeveer 10 minuten. De transfer wordt meestal gedaan zonder personeel van Apollo.

Stranden:

Bij Corfu-stad is het Mon Repo-strand een zand-/kiezelstrand.

Vermaak:

Disco's en bars in de belangrijkste toeristische plaatsen. Corfu-stad heeft een ruim aanbod aan restaurants en bars. Langs de havenweg ligt de grootste discotheek van het eiland, ongeveer 1 km buiten de stad.

Communicatie:

Goede busverbindingen tussen Corfu-stad en de meeste badplaatsen op het eiland, bijvoorbeeld 2 keer per uur van en naar Dassia. St George en Agios Gordis hebben beperkte busverbindingen. Bus van St George naar Corfu-stad ongeveer 2 keer/dag en van Agios Gordis ongeveer 5 keer/dag. Er zijn voldoende taxi's en auto-, brommer- en fietsverhuurbedrijven. Veerboten verbinden Corfu met Brindisi, Bari en Ancona in Italië. Er zijn lokale bootverbindingen met verschillende naburige eilanden en met Igoumenitsa op het vasteland. Luchtverbindingen met Athene.

Activiteiten:

Watersporten worden aangeboden op de meeste grote stranden. Tennisbanen zijn beschikbaar bij verschillende hotels.

Goed om te weten:

Op Corfu kan de internettoegang en Wi-Fi over het algemeen onstabiel zijn voor korte of lange periodes en variëren in ontvangststerkte.