Stand-up paddle op Mallorca

Sporten op Mallorca

Mallorca is perfect voor sportliefhebbers die een breed scala aan activiteiten willen om uit te kiezen. Probeer bijvoorbeeld een verscheidenheid aan watersporten, tennis, golf, paardrijden, fietsen, klimmen of wandelen die populair zijn op het eiland.

Wandelen op vakantie

Mallorca is een echte droom voor wie van wandelen houdt; er zijn talloze goed gemarkeerde paden rond het eiland. Een populair traject is dat tussen Sant Elm en Sa Trapa. Vanuit Sant Elm varen boten naar het natuurreservaat en het eiland Dragonera, waar ook veel wandelroutes zijn waar je kunt genieten van de natuur en de wilde dieren. Ook vanuit Sóller en Valldemossa starten veel mooie routes. Kies tussen zelf wandelen of een begeleide groepstocht boeken bij plaatselijke organisatoren.

Tennis en fitnessruimte

Voor degenen die tijdens de vakantie fit willen blijven, bevindt zich de Sporting Fitness Center Club in het centrum van Palma Nova. Er is hier tennis, paddle-tennis, pilates en een fitnessruimte.

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​persoonlijke tenniscoach te krijgen als je je techniek wilt ontwikkelen. Een uur tennis kost 16 euro en 1 uur paddle tennis kost 13,80 euro. Houd er rekening mee dat je voor tennis en paddle tennis een afspraak moet maken. Het centrum is geopend van 9.30 uur tot 22.00 uur.

Wandeling op Mallorca

Fietsen op Mallorca

In het voor- en najaar trekt Mallorca veel wielrenners aan, zowel professionals als sporters. Het landschap met veel bergen en pittige hellingen leent zich uitstekend om te fietsen. In de meeste gebieden vind je fietsverhuurbedrijven.

Golf op Mallorca

Golf spelen

Er zijn veel kampioenschapsgolfbanen op Mallorca. Als je op een uitdagende baan wilt spelen, kies dan voor Real Golf de Bendinat, tien minuten buiten Palma, of Pollenca Golf, gelegen in Pollenca in het noorden. Canaymel Golf is een goed onderhouden en gevarieerde baan aan de noordoostkant van het eiland. Poniente Golf Majorica, in de buurt van Magaluf, heeft een van de oudste clubhuizen van Mallorca en de baan wordt beoordeeld als een van de zwaarste. Een andere baan is de Golf Club Vall d'Or Mallorca, die iets buiten Cala d'Or ligt in een mooie en groene omgeving.

Gokart

Als je de geur van verbrand rubber en de adrenaline door je aderen wilt voelen pompen, kun je naar Magaluf gaan en een kart rijden. Karting Magaluf biedt drie verschillende tracks, afhankelijk van of je een volwassene, junior of kind bent. Prijzen variëren tussen 11-25 euro voor volwassenen en 9-11 euro voor kinderen.

Bodem vissen

Leer tijdens je vakantie op Mallorca de kunst van het bodemvissen. De vis die in de haak bijt kan wel 6 kilo wegen. Als je voor het vissen brood in het water gooit, kunnen er scholen van wel 3.000 vissen komen. De meest voorkomende vissen die knabbelen zijn tonijn en mul. Veel vissersboten vertrekken vanuit Alcudia, Porto Colom en Pollenca.


Vind jouw reis