Puerto Pollensa

Mallorca's fantastische stranden en gezellige baaien

Voor de zon- en strandliefhebber is Mallorca echt een paradijs. Met kilometerslange fijnkorrelige zandstranden en smaragdkleurige gezellige baaien vind je gemakkelijk een favoriet strand - of je nu liever ontspant in jouw eigen baai of op zoek bent naar activiteiten en watersporten.

Heerlijk Playa de Formentor

Playa de Formentor

Het zandstrand van Formentor is een van de mooiste stranden van Mallorca en als je hier met de auto naartoe rijdt, kun je onderweg genieten van fantastische uitzichten. Het strand ligt op het meest noordelijke punt van het eiland en je kunt hier ook komen met de veerboot die vertrekt vanuit Port de Pollenca.

Sa Calobra
Het meest fascinerende strand van het eiland is te vinden in Sa Calobra aan de westkust. Om bij het strand te komen moet je door tunnels in de bergen en het kleine kiezelstrand is omgeven door torenhoge kliffen. Het water is turkoois en kristalhelder en nodigt uit tot vele leuke duiksessies.

Cala Tuent
Dit strand is prachtig gelegen tussen de schilderachtige rotsformaties die het dorpje Cala Tuent omringen. De omliggende natuur biedt verbluffende uitzichten - een echte oase om te bezoeken voor degenen die een leuke dag op het strand willen.

Es Trenc

Mallorca heeft veel mooie stranden, maar de mooiste van allemaal – Es Trenc – ligt op het zuidoostelijke puntje van het eiland. Het is een bewaard gebleven natuurlijk strand en hier is het mooi, vredig en magisch. Es Trenc wordt vaak de Caraïben van Mallorca genoemd en het witte zandstrand en de turquoise wateren vormen de perfecte achtergrond voor ontspanning, zon, zwemmen en plezier. In juni wordt ES Trenc onderdeel van het natuurreservaat van de regio en in de zomer van 2018 worden delen van het strand gesloten voor herstel.

Kristalhelder water bij het strand van Cala d'Or Kristalhelder water bij het strand van Cala d'Or

Vind je eigen badplaats

De oostkust van Mallorca biedt veel mooie, iets kleinere baaien. Hier worden de zandstranden omgeven door kliffen waardoor je kunt genieten van afzondering in een prachtige omgeving. Probeer bijvoorbeeld een van de mooie baaien van Cala d'Or en Cala Ferrera, of maak een uitstapje naar het populaire Cala Millor. Bij Porto Petro aan de oostkust ligt een natuurreservaat en drie kleine baaien, waaronder het mooie kleine Cala Mandrago

Ongestoord baden in het zuiden

Als je wilt genieten van rust en stilte op een afgelegen en ongerept strand waar je bijna alleen kunt zijn, dan zijn de kleine baaien in het zuiden perfect. Bij Portal Vells op weg naar het pittoreske militaire gebied van Cala Figuera liggen een paar kleine inhammen met turquoise, kristalhelder water waar stilte heerst. De natuur van het gebied is prachtig om in te wandelen en het uitzicht vanaf de kliffen richting de vuurtoren van Cap de Cala Figuera is opvallend. Bij Playa de Portal Vells is een klein restaurant en een aantal ligbedden.

Prachtig strand van Alc├║dia

 

Het strand in Alcudia is een favoriet van velen! Het strand van Alcudia is ondiep en kindvriendelijk en het strand is heerlijk fijnkorrelig. Je kunt genieten van snelle watersporten of wandelen langs het water naar de haven. Aan het strand zijn verschillende restaurants die lekker eten serveren.

Cala Mesquida

Het strand van Cala Mesquida wordt beschouwd als een van de mooiste van Mallorca. Het strand van Cala Mesquida is kindvriendelijk en het water is kristalhelder, ideaal om te snorkelen.

Bekijk meer reistips voor Mallorca

 


Vind jouw reis