El Cotillo

De charmante steden en dorpen van Fuerteventura

Ga mee op excursie of huur een auto en ga op eigen houtje op verkenning. Hier kun je lezen over enkele steden en dorpen van Fuerteventura waarvan wij denken dat ze een bezoek waard zijn!

Betancuria

1. Betancurie
De oude hoofdstad met Mexicaanse invloeden heeft een unieke charme. De kleine pittoreske huisjes omgeven door bloemen in verschillende felle kleuren nodigen uit om door de straten van Betancuria te slenteren en gewoon van de sfeer te genieten. Het dorp ligt in het midden van het eiland. Om er te komen, kunt u op de lokale bus nr. 2 stappen of een auto huren.

2. La Oliva
Dit oude idyllische dorp is zowel een militaire stad als hoofdstad geweest. Nu heerst er rust in het dorp - maak gerust een wandeling in La Oliva en laat u betoveren door de charme. Hier vindt u ook het Huis van de Kolonels (Casa de los Coroneles), een van de beroemdste historische monumenten op Fuerteventura.

3. El Cotillo
El Cotillo is een charmant klein vissersdorpje in het westen van Fuerteventura dat werd gebouwd ter nagedachtenis aan de heilige Buen Viaje. Hier zijn de stranden kindvriendelijk en de zonsondergangen fantastisch! Breng zeker een bezoek aan Fortaleza del Tostón, dat in de 18e eeuw werd gebouwd om piraten af ​​te schrikken.

4. Corralejo

Beneden in het oude gedeelte van de stad bij de haven zijn er verschillende kleine pleintjes met veel openluchtrestaurants om uit te kiezen. Achter het Shell-tankstation aan de hoofdstraat van Corralejo ligt een plein waar 's avonds livemuziek wordt gespeeld en waar zowel toeristen als de lokale bevolking elkaar ontmoeten.

Op het pleintje aan de rand van het dorp staat een klokkentoren. Er zijn nogal wat trappen naar de top, maar de moeite is het geld waard. Eenmaal boven geniet je van het fantastische uitzicht over het dorp en de omgeving. De toren is te vinden bij CC Campanario.

5. Vuren Tarajal
Aan de rivier de Rio Gran Tarajal ligt het echte Gran Tarajal, dat eigenlijk een van de grootste steden van Fuerteventura is. Hier zijn gezellige restaurants, bars en cafés en goede winkelmogelijkheden. Houd er rekening mee dat veel winkels in Gran Tarajal 's middags sluiten voor de siësta.

6. Lajares - het favoriete dorp van surfers

Als je op weg bent naar Lajares - het favoriete dorp van surfers - kun je genieten van een kopje koffie in een van de gezellige cafés of rondsnuffelen in de surfwinkels en de ontspannen sfeer ervaren. Het dorp is ook een goed startpunt voor urenlange wandelingen. Beklim de vulkanische krater en wandel vervolgens naar de kust en langs de zee terug naar Corralejo. Dan kan niemand je verwijten dat je aan de luie kant bent tijdens de feestdagen. Als je Lajares op zaterdag bezoekt, wordt er midden in het dorp een markt georganiseerd, waar een gevarieerd aanbod aan lokaal handwerk wordt verkocht. Er zijn goede kansen om hier het perfecte souvenir te vinden.


Vind jouw reis