Feiten over Fuerteventura

Transfer:

Van de luchthaven naar Caleta de Fuste ongeveer 15 min, naar Corralejo en Las Playitas ongeveer 40-60 min, naar El Cotillo & Majanicho ongeveer 1 uur 15min. En naar Costa Calma ongeveer 1 uur 20 min. Transfers vinden meestal plaats zonder personeel van Apollo.

Voor speciale bagage zoals fietsen, surfmateriaal en golftassen wordt een vergoeding gevraagd. Je kunt vooraf een plaats reserveren op de shuttlebus (retour) voor de speciale bagage tegen 35 euro of betalen bij aankomst.

Stranden:

Fuerteventura is beroemd om zijn kilometerslange zandstranden met fijn wit zand en kristalhelder water. Er zijn ook enkele zwarte lavastranden. Op het eiland vindt je je eigen ongerepte strand. Sterke stromingen en getijden komen voor, vooral aan de noordkant, en zorgen er soms voor dat het zand gedeeltelijk van de stranden verdwijnt. Er zijn enkele naaktbaden, vooral op de zuidelijke stranden. Lees hier meer over de mooiste stranden van Fuerteventura.

Vermaak:

In Corralejo zijn er veel pubs, muziekbars, restaurants en een paar discotheken. Caleta de Fuste heeft een paar bars en disco's. In Jandia is het uitgaansaanbod beperkt en in Costa Calma en Las Playitas is het heel rustig.

Communicatie:

Het wegennet is goed ontwikkeld en lokale bussen bedienen bijna het hele eiland. Taxi's zijn goedkoop binnen de steden, maar als je verder gaat kan het duur zijn. De bootdiensten tussen Fuerteventura en Lanzarote zijn frequent, hoewel iets minder frequent op zondagen en feestdagen. Er is een catamaranboot die er ongeveer 20 minuten over doet en een grotere veerboot die er ongeveer 35 minuten over doet. Beide boten nemen auto's mee.

Activiteiten:

De omgeving van Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma en de omgeving van Jandia bieden perfecte omstandigheden voor windsurfen. Andere sporten zoals waterskiƫn, jetskiƫn, duiken, tennis, paardrijden en fietsen zijn ook beschikbaar. Hier zijn enkele tips voor een actieve vakantie.