Feiten over Corralejo

Transfer:

Van de luchthaven naar Corralejo ongeveer 40 minuten. De transfer vindt meestal plaats zonder personeel van Apollo.

Voor speciale bagage zoals fietsen, surfmateriaal en golftassen wordt een vergoeding gevraagd. Je kunt vooraf een plaats in de pendelbus (retour) reserveren voor de speciale bagage. Voor meer informatie klik hier.

Stranden:

Fuerteventura is beroemd om zijn kilometerslange zandstranden met fijn wit zand en kristalhelder water. Er zijn ook enkele zwarte lavastranden. Op het eiland vind ieder het gewenste, ongerepte strand. Sterke stromingen en getijden komen voor, vooral aan de noordkant, en zorgen er soms voor dat het zand gedeeltelijk van de stranden verdwijnt. In de gemeente La Oliva, waar Corralejo zich bevind, is de verhuur van ligstoelen en parasols op de stranden niet toegestaan. ¶

Vermaak:

In Corralejo zijn er veel pubs, muziekcafés, restaurants en een paar discotheken.

Communicatie:

Het wegennet is goed ontwikkeld en lokale bussen bedienen bijna het hele eiland. Taxi's zijn goedkoop. Er is een autoveerboot tussen Corralejo en Playa Blanca op Lanzarote, die ongeveer 35 minuten duurt en meerdere keren per dag vaart.

Activiteiten:

De omgeving van Corralejo biedt perfecte omstandigheden voor windsurfen. Andere sporten zoals waterskiën, jetskiën, duiken, tennis, paardrijden en fietsen zijn ook beschikbaar.