Caminito del Rey

Wandelen door de Caminito del Rey

Caminito del Rey, het Koningspad in Spanje is misschien wel het tofste wandelpad van Europa: het loopt langs een diep ravijn waar je constant wordt omringd door steile uitzichten. Boek een reis naar Málaga met Apollo en ga naar de Caminito del Rey om zelf te wandelen of ga mee met onze excursie. Hier zijn onze top tips voor het wandelen van de ongelooflijke Caminito del Rey.

Caminito del Rey

Feiten over de Caminito Del Rey wandeltocht

Het wandelpad Caminito del Rey, een uur buiten Málaga, stond lang bekend als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld. Na vier jaar restauratiewerk is de Caminito del Rey sinds 2015 een veilig, beveiligd en immens populair wandelpad bij wandelaars van over de hele wereld. Hier loop je langs de El Chorro kloof, slechts door een reling gescheiden van de steile kliffen. Met andere woorden, deze wandelvakantie is niet geschikt voor mensen die hoogtevrees hebben.

Over de Caminito del Rey wandeltocht

De Caminito del Rey is 7,7 kilometer lang. Deze afstand is inclusief de route van en naar de ingang en uitgang. De wandelroute is lineair, dit betekent dat je terug moet naar de ingang als je klaar bent, en die wandeling loop je aan de buitenzijde van de kloof. Er is ook een transferbus als je vermoeid raakt. Het duurt 3-4 uur om de gehele route te bewandelen en het is af en toe bergopwaarts. Caminito del Rey is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zaterdag, behalve op maandag, kerst en nieuwjaar. Als de wind sterker is dan 35 km per uur, wordt de route gesloten vanwege potentieel onveilige situaties.

Vyer under vandringen i Caminito del Rey

Hoe kom je bij Caminito del Rey?

Je kan zowel met de trein als met de auto naar Caminito del Rey in Malaga.

Als je met de auto vanuit Málaga komt, neem dan de snelweg A-357 richting MA-5403. De reis is ongeveer 60 kilometer lang en duurt bijna een uur. Vanaf het station Malaga Zambrano gaat er een rechtstreekse trein naar Caminito del Rey. De trein doet er ongeveer 40 minuten over en kost een paar euro. Vergeet niet de dienstregeling voor de terugreis te controleren op de website van de treinmaatschappij Renfe. Vanaf het treinstation in El Chorro rijden er pendelbussen naar het startpunt.

Boek tickets voor Caminito del Rey

Je boekt een specifieke dag en tijd van tevoren, en dat zou je ruim van tevoren moeten doen, want de plaatsen zijn vaak uitverkocht. De toegangsprijs is 10 euro en als je daar een paar euro bij optelt, krijg je een kaartje voor de transferbus die je na de wandeling terugbrengt naar de ingang.

Vandra i Caminito del Rey

Belangrijke punten voordat je gaat wandelen

  • Wanneer jij aan de beurt bent, mag je met maximaal 50 anderen aan de wandeling beginnen, maar de groep zal zich snel verspreiden naarmate de tijd verstrijkt.
  • Je krijgt een helm als je aan de wandeling begint, die je gedurende de hele wandeling verplicht bent te dragen.
  • Er is geen toegang tot een toilet tijdens de wandeling, dus zorg ervoor dat je dat alvast bij het bezoekerscentrum aan het begin van de wandeling hebt gedaan.
  • Neem water en eten mee - winkels en restaurants zijn schaars in El Chorro.
  • Kinderen moeten minimaal acht jaar oud zijn om de Caminito del Rey te mogen bewandelen en tot 18 jaar moeten kinderen worden begeleid door een volwassene.

Vind jouw reis