Kajakken in Sivota

Waarom je in 2023 op sportvakantie moet gaan

Apollo heeft het grootste aanbod van sport- en trainingshotels, sportvakanties in Nederland. Elke week van het jaar zijn er tal van prachtige sportreizen met verschillende programma's waar professionele instructeurs en trainers voor je klaar staan!

Sportreizen met Apollo Sports

Voor wie is een sportvakantie geschikt?

- "We hebben reizen die geschikt zijn voor bijna iedereen, van beginners tot topatleten en van familietrainingen waarbij je de kinderen kunt meenemen tot onze populaire soloreizen waarbij je alleen reist maar in een groep gelijkgestemden ontmoet en traint. In onze zeer uitgebreide trainingskalender bieden we trainingsreizen aan met hotels waarbij je verschillende soorten sport kan beoefenen zoals fietsen, yoga, zwemmen, hardlopen, triatlon of groepstraining, etc." zegt Daniel Giray, Nordic Sports Director bij Apollo.

Hij heeft natuurlijk alle hotels van Apollo bezocht en kan je van harte iets anders aanbevelen, zoals Liveaboard, een trainingstrip op een boot in de Middellandse Zee of een mountainbiketrip in Cappadocië met zijn onvergelijkbare natuur.

Familie op SUP tijdens sportvakantie

Wat is Sports Inclusive?

De populariteit van Apollo's sportvakanties is sinds de lancering in 2009 gestaag gegroeid en in korte tijd zijn er negen nieuwe hotels geopend, waaronder zes concepthotels. In deze Sports Inclusive hotels kunnen gasten bijna alles doen wat ze willen zonder extra kosten, wat een geweldige kans is om nieuwe sporten en vormen van lichaamsbeweging uit te proberen.

- "We hebben alles van yoga en meditatie tot aerobics, pilates en crossfit. Alles wat je in de programma's van de beste sportschoolketens vindt, kun je hier ook vinden," zegt Daniel. Naast groepslessen en begeleide fiets-/loop-/zwemtochten kun je ook een SUP of kajak lenen en tussen de trainingen door genieten van het kristalheldere water.

De trainingskalender bevat ook gastspeelweken met een speciaal schema en coaching door geselecteerde instructeurs in een bepaalde sport of activiteit, die gratis zijn voor alle gasten die in het hotel verblijven tijdens de gastspeelweek.

Buffet bij Sivota Retreat - powered by Playitas

Hoe is het eten in de sporthotels?

Dieet is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de training en alle Apollo hotels hebben goed samengestelde buffetten die de nadruk leggen op goed en gezond eten.

- "We hebben een grote keuzevrijheid met aandacht voor alle soorten diëten, allergieën en intoleranties. We kijken ook naar duurzaamheid en hebben onze eigen eco-tuinen waar we onze eigen producten verbouwen en onze eigen waterzuiveringssystemen voor irrigatie hebben geïnstalleerd," zegt Daniel.

Voor degenen die dit jaar zon en zwemmen willen combineren met zweterige workouts, is het de hoogste tijd om de trainingskalender te checken, want de populairste reizen gaan snel. Alle bestemmingen worden gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en volop mogelijkheden om de schilderachtige omgeving te verkennen.


Apollo Sports - sporthotels voor iedereen

Lees hier verder voor een overzicht van al onze sporthotels.

Apollo Sports – Sport- en trainingshotels

Apollo heeft een toonaangevend aanbod van sportvakanties en sporthotels met alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie.

Alle sport- en trainingshotels bekijken

Sportreizen met Apollo Sports

Wij hebben het grootste aanbod sportreizen en trainingskampen van Nederland, geschikt voor iedereen: van doorsneejoggers tot topsporters.

Alle sportreizen bekijken

Trainingskalender

Onze trainingsweken zijn geschikt als je je wilt richten op je favoriete activiteit of sport, om je techniek te verfijnen en om samen met anderen te trainen.

Alle sporthotels bekijken

Vind jouw reis