Sportvakantie op Fuerteventura

Fietsen, zwemmen, hardlopen!

Een week als triatleet in Playitas Resort

Hier kun je lezen over de sportreis van triatlete Malin Cederberg, afkomstig uit Zweden, naar Playitas Resort op Fuerteventura. Malin bracht twee weken door vol heerlijke (en zweterige) activiteiten in het sportmekka Playitas.

Zonsondergang op Fuerteventura

Playitas, mijn tweede thuis.

Mijn naam is Malin Cederberg en ik ben een triatleet van topniveau die (net als vele anderen) tijdens de wintermaanden probeert te ontsnappen aan de Zweedse kou, ijzige straten en smeltwater. In plaats daarvan probeer ik zoveel mogelijk tijd in de zon door te brengen in Playitas Resort, dat bijna mijn tweede thuis is geworden. Als ik niet in Playitas ben, ben ik in Falun waar ik mijn basis heb en train met de elite DSA (Dala Sports Academy).

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in het vliegtuig op weg naar huis na twee fantastische weken bij Playitas. Ik zou mezelf omschrijven als iemand die graag nieuwe plaatsen ontdekt en verkent, maar er is iets met Playitas waardoor ik het niet los kan laten, een gevoel van veiligheid. Ik ben er in totaal meer dan 30 weken geweest en er zullen er nog meer volgen. Ik kan me geen betere trainingsbasis voorstellen voor een triatleet als ik, want alles wat je nodig hebt is er, en dan bedoel ik ook ALLES.

Ik neem een paar van mijn favoriete dingen met je door die ervoor zorgen dat ik hier in Playitas op de ultieme manier kan trainen. We beginnen in het Olympische zwembad in het centrum van het resort (een goede tip is om 's ochtends vroeg het water in te gaan als het nog donker is, zwemmen bij zonsopgang is een magische ervaring). Tijdens een trainingskamp worden er vele zware uren in dat zwembad doorgebracht, maar af en toe wordt het zwembad verruild voor de open zee, die er vlak naast ligt, en dat gevoel van vrijheid is onbeschrijfelijk.

Fietsen tijdens sportvakantie

Beter dan dit wordt het niet!

De fietspaden die over de verschillende lavabergen van het eiland lopen, zijn fantastisch en de automobilisten zijn, in tegenstelling tot Zweden, heel begripvol en rustig (hier geldt echt mañana mañana). Er zijn ook mooie afgemeten loopjes rondom het dorp, lang en kort, heuvelachtig en vlak, en er is een hardloopbaan in het naburige dorp voor de echt zware loopjes.

Op Playitas zijn er nog veel meer benodigdheden, zoals een supermarkt, een sportwinkel, toegang tot massages, een volledig uitgeruste fitnessruimte en je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet genoeg voeding binnenkrijgt tijdens een zware trainingsdag, want als het op het eten aankomt, is het geweldig! Er wordt een buffet geserveerd voor ontbijt, lunch en diner met alles wat je je maar kunt voorstellen. Ja, je hoort het, beter dan dit wordt het niet! Hier kun je je echt 100% op de sport concentreren, een optimalere trainingsomgeving is moeilijk te vinden.

Sportactiviteiten Fuerteventura

De sfeer in Playitas

Maar de gouden greep waardoor ik echt aan Playitas ben blijven hangen, is de sfeer. Je leeft als in een bubbel met gelijkgestemden, zowel met topsporters in verschillende sporten met wie je dezelfde doelen en dromen deelt, maar ook met blije sporters die gewoon van trainen houden en die vreugde en energie verspreiden. Niemand veroordeelt iemand en iedereen wordt door elkaar geïnspireerd, je gaat altijd naar huis met nieuwe lessen, motivatie en nieuwe energie. Zo ook deze keer. Ik zit in het vliegtuig en glimlach terwijl ik schrijf en weet dat ondanks de duisternis, sneeuw en kou die thuis in Zweden wacht, de energie en motivatie van Playitas zal blijven.

Bedankt Playitas voor deze keer, tot ziens!
/Malin Cederberg, elite triatleet

Triatlon

Over Malin Cederberg

Ik ben een korteafstandstriatleet (dat betekent dat ik meedoe aan de sprint en de olympische afstand) die houdt van de uitdaging om in drie verschillende sporten te trainen. Op de middelbare school moest ik kiezen tussen paardensport en triatlon. Natuurlijk viel de keuze op triatlon en toen ik werd toegelaten tot de National Sports High School in Motala begon ik met mijn elite-inspanningen. Na de middelbare school zette ik mijn inspanningen voort in Falun, waar ik een universitaire studie combineerde met een training bij DSA (Dala Sport Academy). Na het programma bracht ik een jaar door in Stockholm, maar nu ben ik terug in Falun en investeer ik vol overgave in de sport.


Apollo Sports - sporthotels voor iedereen

Lees hier verder voor een overzicht van al onze sporthotels.

Apollo Sports – Sport- en trainingshotels

Apollo heeft een toonaangevend aanbod van sportvakanties en sporthotels met alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie.

Alle sport- en trainingshotels bekijken

Sportreizen met Apollo Sports

Wij hebben het grootste aanbod sportreizen en trainingskampen van Nederland, geschikt voor iedereen: van doorsneejoggers tot topsporters.

Alle sportreizen bekijken

Trainingskalender

Onze trainingsweken zijn geschikt als je je wilt richten op je favoriete activiteit of sport, om je techniek te verfijnen en om samen met anderen te trainen.

Alle sporthotels bekijken

Vind jouw reis