De beste stranden van Madeira

Madeira heeft een aantal geweldige badplaatsen met kliffen en trappen naar het water, maar je kunt ook zwemmen bij kiezelstranden, zwarte lavastranden of goudgele aangelegde zandstranden. Lees hier meer over de beste stranden en beste zeebaden van Madeira!

Stranden in Madeira

Vijf geweldige stranden op Madeira

  1. Painha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Grootste is niet altijd eerste

Prainha is een prachtig klein strand met zwart lavazand, verscholen op Ponta de São Lorenço - het meest oostelijke deel van Madeira. De gemakkelijkste manier om hier te komen is met een huurauto.

Om bij de kleine baai te komen, loop je de trap af als je aankomt. Tijdens je bezoek aan Ponta de São Lorenço raden we je aan van de gelegenheid gebruik te maken om een kleine bergwandeling te maken. Vooral een duik in de Atlantische Oceaan na een wandeling is heerlijk. Tijdens de zomermaanden is er een bar op het strand.

Meest strandvriendelijke in Lido

Zoals je misschien weet, zijn er niet veel natuurlijke stranden op Madeira. Daarom hebben ze des te meer zwemfaciliteiten aangelegd. Wandel over de promenade van het centrum van Lido naar het prachtige Ponta Gorda. Het strandresort is het nieuwste van Madeira en heeft twee zwembaden, een kleiner zwembad voor de kleintjes, ligbedden en andere leuke faciliteiten (tegen betaling). Je zult hier ongetwijfeld een leuke dag doorbrengen met je hele reisgezelschap.

Machico strand in Madeira

De gouden zandstranden van Madeira

Als je het zand tussen je tenen wilt voelen, ga dan naar het oosten, naar de oude hoofdstad Machico of naar Calheta Beach aan de zuidwestkust. Hier liggen de twee kunstmatige stranden van het eiland met fijn zand geïmporteerd uit Marokko op je te wachten.

De stranden zijn erg populair en het is natuurlijk mogelijk om zowel parasols als ligbedden te huren voor wie dat wil. Je kunt de stranden bereiken met het openbaar vervoer, maar er zijn iets betere verbindingen naar Machico. Machico biedt een mooie promenade, veel restaurants en cafés en winkels.

Praia Formosa

Zodra je het strandresort Ponta Gorda bent gepasseerd, kom je bij een klein winkelcentrum dat Centro Mar heet. Loop de trap af langs het visrestaurant Doca do Cavacas en je komt al snel in een oude tunnel die je rechtstreeks naar Praia Formosa brengt. Het strand is het langste van het eiland en bestaat uit rotsen en zwart lavazand. Praia Formosa is populair bij zonnende toeristen en bewoners van Madeira. Als je zin hebt in een langere wandeling, kun je de boulevard helemaal volgen tot aan het vissersdorp Câmara de Lobos, op ongeveer 6 kilometer afstand. Houd er rekening mee dat de tunnel 's nachts gesloten is.


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze reistips voor Madeira, vind en boek een reis naar Madeira of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Madeira

Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier hebben we enkele van onze beste tips voor je reis naar Madeira verzameld!

Bekijk al onze reistips voor Madeira

Madeira

  • Aangename temperatuur het hele jaar door
  • Eiland van contrasten met mooie natuur
  • Perfect voor buitenactiviteiten
Bekijk alle reizen naar Madeira

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis