Magische wandelroute op Madeira

Wandelen op Madeira

Een reis naar Madeira is niet compleet zonder een wandeling om de ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en wandelpaden van het eiland te ervaren. Ga met ons mee op één van de wandelexcursies!

Prachtige en weelderige omgeving op Madeira

Magische natuurbelevenissen op Madeira

Wandelen op Madeira is een geweldige ervaring voor natuurliefhebbers en buitenmensen. Verken het gevarieerde landschap van Madeira met steile kliffen, groene valleien en dramatische watervallen. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes die je meenemen door de schilderachtige omgeving waar je de flora en fauna van het eiland van dichtbij kunt ervaren. Sommige wandelroutes zijn uitdagend, terwijl andere meer ontspannen zijn en geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

Wanneer is het de beste tijd om te wandelen op Madeira?

Maar wanneer is de beste tijd van het jaar om te wandelen op Madeira? Het antwoord is simpel - het hele jaar door! Madeira heeft een subtropisch klimaat en dat betekent dat er het hele jaar door wandelpaden beschikbaar zijn. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 25°C, maar dankzij de hoge luchtvochtigheid en de koele zeebries wordt het nooit te heet. In de herfst en lente zijn de temperaturen iets koeler, waardoor de wandeling iets aangenamer wordt. In de winter kun je een andere kant van Madeira ervaren, met groene landschappen en milde temperaturen.


Wandeltochten

 

Rabacal, 11 km

Deze wandeling begint op het hoogplateau van Paúl da Serra en daalt dan af naar de weelderige Rabacal-vallei. Hier laat de gids ons de beroemde flora en fauna van Madeira zien terwijl we ons een weg banen door Madeira's trotse Werelderfgoed - het grootste overgebleven laurisilva-bos. We gaan verder naar de Risco watervallen waar ook een klein meer is met 25 natuurlijke watervallen die van de berg af stromen.

  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.
  • Afstand: ongeveer 11 km.
  • Wandelduur: ongeveer 4 uur.
  • Tidslängd inkl. transport: Heldag
  • Een zaklamp kan handig zijn om bij je te hebben.

Pico Ruivo 13 km

Ga met ons mee op een uitdagende wandeling langs de twee hoogste toppen van Madeira, waarbij het prachtige uitzicht vanaf de top een prachtige beloning is. De wandelroute begint tussen Pico de Arieiro en Pico Ruivo naar Achada do Teixeira. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het eiland dat een onvergetelijke ervaring zal zijn. Het heuvelachtige terrein en de kronkelende paden vereisen een goede conditie, maar de prachtige uitzichten en landschappen maken de wandeling de moeite waard.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd/moeilijk.
Afstand: 13 km waarvan ongeveer 10 km bergopwaarts.
Wandelduur: ongeveer 5 uur
Duur incl. vervoer: Hele dag

Queimadas/Santana 13 km

Queimadas/Santana

Deze idyllische wandeling aan de oostkant voert ons door een groen paradijs met uitzichten op valleien en kleine dorpjes. We lopen langs de Caldeirão Verde levada door magische laurier silva bossen voordat we uiteindelijk een waterval bereiken. Er is tijd voor een heerlijke picknick bij de waterval voordat we afdalen richting Santana. Het laurierbos, ook wel laurisilva of laurissilva genoemd, is een subtropisch bostype dat voorkomt in gebieden met een hoge vochtigheidsgraad en relatief stabiele, milde temperaturen.Het bos wordt gekenmerkt door breedbladige boomsoorten met altijdgroene, glanzende en langwerpige bladeren, bekend als 'laurophyll' of 'lauroid'. Pick-up point bij het hotel. Meer informatie bij aankomst.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afstand: ongeveer 13 km.
Wandelduur: ongeveer 4,5 uur
Duur incl. vervoer: Hele dag
Een zaklamp kan handig zijn om bij je te hebben.

 


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze reistips voor Madeira, vind en boek een reis naar Madeira of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Madeira

Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier hebben we enkele van onze beste tips voor je reis naar Madeira verzameld!

Bekijk al onze reistips voor Madeira

Madeira

  • Aangename temperatuur het hele jaar door
  • Eiland van contrasten met mooie natuur
  • Perfect voor buitenactiviteiten
Bekijk alle reizen naar Madeira

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis