Hotell Parga Beach i Parga, Grekland

Hotels met ecolabel

Op zoek naar een wat groener verblijf met een kleinere voetafdruk? Kies een hotel dat is gecertificeerd door Travelife of dat het ecolabel Green Key heeft. Om de Travelife-certificering en Green Key-markering te behalen, moeten de hotels voldoen aan allerlei milieu- en duurzaamheidscriteria. Ze moeten zich bovendien steeds blijven verbeteren en klaar zijn voor de nieuwe controles die regelmatig plaatsvinden.

Green Key

Green Key is een toonaangevend internationaal milieukeurmerk voor faciliteiten in de toeristische sector, met meer dan 2700 faciliteiten met een milieukeurmerk in 56 landen wereldwijd. Green Key wordt ondersteund door de Wereld Toerisme Organisatie (WTO) en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP).

Om het Green Key label te verkrijgen moet het hotel aan 13 verschillende milieu- en duurzaamheidscriteria voldoen. Daarnaast moet het hotel een milieubeleid formuleren en milieudoelstellingen en actieplannen vaststellen om die elk jaar te bereiken. Hotels moeten ook op verschillende manieren werken aan sociale verantwoordelijkheid, communicatie en interactie met gasten en andere belanghebbenden. Voorafgaand aan de daadwerkelijke Green Key eco-etikettering worden de etablissementen onderworpen aan inspectiebezoeken. Een jaar na de eco-etikettering volgt een VERDER inspectiebezoek en daarna vinden de inspecties minstens eens in de drie jaar plaats.

Bestemming

Classificatie

Prijs

Afstand tot het strand

Afstand tot het centrum

Dit moet de accommodatie hebben/aanbieden

Zon & strand

Eten en drinken

Maaltijden

Kamer/appartement

Gezondheid

Overig

Aanbevolen hotels

Type accommodatie