Cultuur en geschiedenis

- Op Zakynthos

Een beetje devotie nodig? Ervaar de wortels van Zakynthos en verken het culturele erfgoed: prachtige kleine kerken, meestal weggestopt in een groene omgeving met schilderachtige uitzichten.

Klooster van Panagia Skopiotissa
Op de berg Skopos bij Argassi staat een prachtige kleine kruiskerk uit 1624 genaamd "Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Skopiotissa". Het is de enige kerk van Zakynthos met een koepel. Volgens de Griekse mythologie woonde de godin van de jacht, Artemis, op deze berg en waren er toen tempels. De weg omhoog naar de kerk is bochtig maar eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de zee. De omringende natuur is ook verbluffend mooi, vooral in het voorjaar wanneer honderden orchideeën bloeien. De weg naar de kerk is soms afgesloten voor bezoekers.

St. Dionysuskerk
De St. Dionysus-kerk is de grootste kerk van Zakynthos en een van de weinige gebouwen op het eiland die niet is verwoest tijdens de aardbeving van 1953. Hierdoor heeft de kerk een heel speciaal plekje in de harten van de eilandbewoners. De zeer mooie kerk is zeker een bezoek waard, vergeet niet om je schouders en knieën te bedekken als je in de kerk bent.

Pittoresk Bochali
Boven de stad Zakynthos ligt het kleine dorpje Bochali, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het eiland en de zee. Het is hier heel idyllisch met kleine cafeetjes, ijssalons en een kleine kerk – Chrisso Pigi – waar een icoon met de Maagd Maria uit de 9e eeuw staat. In de gezellige taverne kun je onder een dak van bloemen en groen genieten van een goede lunch.

Olympia
Als u geïnteresseerd bent in oude geschiedenis, moet u de kans grijpen om een ​​excursie naar het vasteland te maken. Olympia is de plaats waar de Olympische Spelen begonnen, en hier wordt voor elke Olympische Spelen de Olympische fakkel ontstoken. In Olympia is er ook de mogelijkheid om het Olympia Museum te bezoeken met alle beelden en voorwerpen die duizenden jaren oud zijn.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Zakynthos, vind je favoriete plek op Zakynthos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Zakynthos

Hier vind je onze beste tips voor de leukste restaurants, mooiste stranden, beste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Zakynthos bekijken

Zakynthos

  • Magische stranden en azuurblauwe zee
  • Leuke en spannende excursies
  • Fantastische uitzichten en charmante dorpjes
Bekijk alle reizen naar Zakynthos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis