Actieve vakanties op Samos

Zon en zwemmen in al zijn glorie, maar vakanties op Samos hoeven niet alleen luie dagen op het strand te zijn. Samos biedt een groot scala aan sporten waarbij je zowel op het land kunt blijven als in het water kunt spetteren. De grootste trekpleister is de prachtige natuur en het landschap van Samos, perfect om te wandelen. Hier lees je meer over alle sportieve activiteiten!

Snelle watersporten
Op het strand van Potokaki, dat iets meer dan een kilometer ten westen van het dorp Pythagorion ligt, kun je verschillende leuke watersporten uitproberen. Hier kunt u onder andere terecht voor waterskiën, windsurfen, waterfietsen, kajaks en jetski's. Je kunt ook een ritje maken op een bananenboot getrokken door een snelle en lastige motorboot. Het bedrijf dat verhuurt en regelt heet Wind en Water en is gevestigd in Hotel Doryssa. Vanaf hotel Kouros Seasight ben je op loopafstand van het strand van Potokaki.

Snorkelen en windsurfen
Net buiten Kokkari waait het vaak wat extra, wat veel windsurfers aantrekt. Wil je ook de wind trotseren, dan kun je een board huren en zelf op pad gaan of deelnemen aan een windsurfschool. Het water is hier ook perfect voor degenen die willen snorkelen en het leven onder het wateroppervlak willen ontdekken. Samos Windsurf and Bike Centre verhuurt materiaal voor zowel windsurfen als snorkelen.

Go karten
Als je wat extra spanning wilt tijdens je vakantie, ga dan naar de kartbaan, die ongeveer vijf kilometer buiten Pythagorion ligt op weg naar Samos-stad, direct naast het blauwe huis van SIXT Aramis. De baan begint om 18.00 uur. Druk onderaan op het gas en geniet van een leuke en snelle ervaring.

Samos uit het fietszadel
Wie de prachtige natuur van het eiland van dichtbij wil meemaken, moet een fiets huren. Op Samos zijn er zowel hoge bergen als bochtige wegen, dus wees erop voorbereid dat de fietstocht een beetje uitdagend kan zijn. Als u een meer snelle excursie wilt, is mountainbiken een goede optie. Ga de bergen in en ervaar het eiland op een nieuwe manier terwijl je wordt omringd door de heerlijke geuren van wilde kruiden. Bij jouw rondleider kun je terecht voor inspirerende tips en informatie over bedrijven die fietsen verhuren.

Wandelen in de bergen
Ambelosberget is perfect voor degenen die willen wandelen in de prachtige natuur. Op de top, 1.140 meter boven de zeespiegel, wacht een schitterend uitzicht waar je uitkijkt over het hele eiland. Op de top staat ook een leuk kerkje dat dagelijks wordt onderhouden door de mensen in de bergdorpjes. Hier lees je meer over wandelen op Samos.

Paardrijden op Samos
Ga met ons mee op een zonsondergangtour of een tour waarbij je met de paarden kunt zwemmen. Hier lees je meer over paardrijden op Samos.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Samos, vind je favoriete plek op Samos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Samos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Samos bekijken

Samos

  • Fantastische stranden en historische bezienswaardigheden
  • Gezellige dorpjes en stadjes
  • Combineren met Patmos
Bekijk alle reizen naar Samos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis