Gezellige dorpjes in Rhodos

Er valt veel te ontdekken op Rhodos. Hier hebben we enkele van de gezelligste dorpen en steden van het eiland verzameld. Huur een auto en verken Rhodos op eigen gelegenheid. Tijdens onze excursies kunt u enkele dorpen ontdekken, waarover u hier meer kunt lezen.

Archangelos
Mis de kans niet om Archangelos te leren kennen - een van de grootste steden van Rhodos waar bijna geen toeristen verblijven. Hier zijn is als een reis terug in de tijd. De oude tradities van het dorp worden in ere gehouden en de meeste dingen worden hier op de traditionele manier gedaan. Brood wordt nog steeds gebakken in oude houtgestookte ovens en handwerk is populair. Er wonen ongeveer 6.000 mensen in de stad en we raden u aan om neer te strijken in een van de cafés in de stad en te genieten van het volksleven.

Berg Filerimos op
De prachtige berg Filerimos is versierd met cipressen en pijnbomen. Hier is een kapel die al meer dan 2000 jaar een heiligdom is. U vindt er ook een reconstructie van een kerk gewijd aan de Maagd Maria, uit de 14e eeuw.

Wandeling bij Profiti Elias
Het kleine, gezellige dorpje Profiti Elias biedt een fantastische omgeving voor wandelliefhebbers. De paden zijn goed aangegeven en gaan door weelderige natuur in het mooiste gebied van heel Rhodos. Je kunt er met de auto of de lokale bus komen.

Gezellige Embona's
Embonas is het hoogst gelegen dorp van het eiland en biedt een schilderachtige idylle met smalle straatjes en gezellige tavernes. De prachtige geborduurde stoffen die hier geproduceerd worden, worden in het dorp verkocht en worden door de dorpelingen vaak als traditionele kleding gedragen. De tocht hierheen is erg mooi door het groen de berg op.

Monolithos
Monolithos is de belangrijkste stad in het zuidwesten van Rhodos, prachtig gelegen aan de voet van een grote berg. Vlakbij het stadje ligt het gelijknamige kasteel uit de 15e eeuw. Binnen de kasteelmuren bevindt zich een kapel en vanaf het kasteel heb je een indrukwekkend uitzicht. Als u na uw bezoek aan het kasteel wilt afkoelen, is er een zandstrand net ten zuiden van het kasteel.

Agios Isidoros
Ágios Isídoros is een charmant dorpje met slechts een paar huizen en een paar taverna's. Hier ruikt het naar wilde kruiden uit de bergen en geniet je van heerlijke groenten, wijn en honing - allemaal lokaal geproduceerd. De manier waarop de lokale bevolking hun bezoekers ontmoet, gaat recht naar het hart. Het dorp ligt bij de hoge Atavirosberget, een paradijs voor natuurliefhebbers en klimliefhebbers.

kamiros
Ga naar Kamiros als je een van de best bewaarde klassieke steden van Griekenland wilt ervaren. De stad beleefde haar hoogtijdagen in 400 voor Christus. maar werd een paar honderd jaar later verwoest door een aardbeving. Tegenwoordig zijn er overblijfselen van een tempel, openbare baden en grote waterreservoirs.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Rhodos, vind je favoriete plek op Rhodos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Rhodos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Rhodos bekijken

Rhodos

  • Levendig amusement
  • Idyllische dorpjes
  • Lange stranden & mooie baaien
Bekijk alle reizen naar Rhodos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis