Feiten over Rhodos

Taal:

Op Rhodos wordt Grieks gesproken. Velen spreken ook Engels.

Valuta:

Euro (EUR)

Transfer:

Van de internationale luchthaven van Rhodos, Diagoras, naar ons eerste hotel in Ialyssos is het ongeveer 15 minuten rijden, naar Rhodos-Stad en Ixia ongeveer 25 minuten, naar Kalithea 30 minuten. Naar Faliraki is het ongeveer 40 minuten rijden, naar Afandou ongeveer 50 minuten en naar Lindos ongeveer een uur. Naar Lardos en Kiotari is het ongeveer een uur en 15 minuten rijden. De transfer gebeurt meestal zonder personeel van Apollo.

Stranden:

De oostkust van Rhodos heeft over het algemeen de beste zandstranden. Aan de westkust is het zand vaak vermengd met ronde kiezels en waait de Etesische wind of meltemi. In Lardos zijn er mooie zwemplekken met grof zand of kiezels. Het zandstrand van Kallithea is grofkorrelig met kleine, ronde kiezels. Rondom Lindos zijn er verschillende mooie baaien. Hier kun je meer lezen over de mooiste stranden van Rhodos.

Vermaak:

Rhodos-Stad heeft een druk uitgaansleven. In sommige delen van de stad zijn er veel muziekcafés, discotheken en bars. In de middeleeuwse wijk is het vermaak van een meer gedistingeerde aard. In Faliraki zijn er ook veel bars. Op andere plaatsen is het veel rustiger en wordt de avond doorgebracht in gemoedelijke taverna's. In Lindos zijn er gezellige cafés en bars.

Communicatie:

Goede bus- en taxiverbindingen op het eiland. Verhuur van auto's, brommers, motoren en fietsen. Ferry's naar Piraeus/Athene. Boot naar andere Griekse eilanden en naar Turkije. Luchtverbinding met Athene, Thessaloniki en vele Griekse eilanden.

Activiteiten:

In Afandou, ongeveer 20 km van Rhodos-Stad, ligt een 18-holes golfbaan. Er zijn dagelijks sportduiktrips naar Kallithea. Watersporten op de meeste stranden. Hier kun je meer lezen over sport en fitness op Rhodos.