Drie gerechten die iedereen zou moeten proberen!
Mirsini spoort ons ook aan om wat meer te leven - en vaker uit onze comfortzone te stappen. Dat wil zeggen; bestel af en toe eens iets anders dan tzatziki, gyros en saganaki. Zo stelt ze dat deze drie gerechten meer dan waardige alternatieven zijn, die nooit mislukken:
1. Taart met groenten en feta, in al zijn eenvoud. Pure smaken staan centraal, en hier komt het beste naar boven.
2. Kretenzische dakos. Ja, het antwoord van de Grieken op bruschetta. Waarbij het zuur van de tomaat perfect in balans is met het zeezout en een onverslaanbare combinatie vormt met verse Kalamata-olijven.
3. Gevulde tomaten, paprika's en courgettes met rijst, kruiden en specerijen - geen vlees! Pure smaken, weet je.
Het idee van een goede eetervaring in Griekenland gaat echter niet alleen over het proeven van plaatselijke specialiteiten. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat het vaak de kleine, door een familie gerunde taverna's in de zijstraten buiten de gebaande paden zijn die vaak de beste culinaire ervaringen opleveren. Natuurlijk, als je gaat zitten in een familierestaurant aan zee, waar de trotse vangst van papa te drogen hangt in de koele bries en het merendeel van het menu uit zeevruchten bestaat, is dit de plek om je te verdiepen in de smaken van de zee. Bestel geen lamsstoofschotel.