Dingen om te doen in Parga

- onze beste tips!

In Parga is altijd wel iets te doen, dag en nacht, en de meeste dingen zijn op loopafstand. Voor wie van wandelen houdt, zijn er verschillende uitkijkpunten met prachtige uitzichten.

Valtos Beach

Zwem naar Panagias
Het kleine eiland Panagias ligt vlak bij het Krioneri-strand in het centrum van Parga en je kunt hier echt zwemmen! Als je eenmaal bent uitgezwommen, kun je op verkenning gaan, er zijn onder andere twee kleine kerkjes te bezoeken.

Stalactietengrotten Perama
Buiten Ioannina liggen de beroemde druipsteengrotten van Perama, die in de jaren 40 werden ontdekt door de dorpelingen die zich daar verborgen hielden voor de nazi's. Er hangt een heel bijzondere sfeer in de grotten, tussen de druipformaties die naar verluidt anderhalf miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Als je vanaf Parga richting het vliegveld rijdt, staat het dan met borden aangegeven naar de grotten. Entree kost 7 euro voor volwassenen en 3,5 euro voor kinderen. Rondleiding is inbegrepen.

Wandel door olijfboomgaarden
Zin in een heerlijke ochtendwandeling door de olijfboomgaarden? Dan kunnen we een uitstapje naar de watermolens in Valtos aanraden. Volg de weg die over Valtos gaat bij de Tango Club, na een minuut of tien staat er een bord naar Anthoussa. Volg die weg een half uur en je komt bij de molens.

Winkelen bij Oro Parga
Als u op zoek bent naar sieraden en horloges van goede kwaliteit, dan is Oro Parga iets voor u. De winkel bevindt zich in het centrum van Parga - vanaf de taxistandplaats vindt u deze na de afslag naar rechts.

Winkelen bij La Madusa
Winkel die alom bekend staat om zijn fijne bikini's en badpakken. La Medusa ligt tegenover Café Eden in Parga, iets voordat je de trap bereikt die naar het kasteel leidt.

Minigolf in Parga
Minigolf is een leuke vakantieactiviteit die bij de meeste mensen past. De minigolfbaan van Parga is te vinden als u na het taxistation de weg rechtdoor volgt. Aan het eind van de heuvel staat het Olympic Hotel, hier ga je rechtsaf.

Restaurang Kastro i Parga

Venetiaans kasteel in Parga
Het Venetiaanse kasteel, gelegen op de heuvel tussen Valtos en het centrum van Parga, is ’s avonds op zijn mooist. Maak hier een wandeling naar boven en sluit de dag af met een glas wijn in het restaurant. Vanaf de kant van Pargas neem je de trap en vanaf Valtos ga je aan het einde van het strand de heuvel op. Beide routes duren ongeveer tien minuten.

Parga's mooiste uitzicht
Een van de beroemdste uitzichtpunten van Parga is te vinden bij het kleine witte kerkje. Volg de weg langs het Villa Rosa hotel en de bakkerij, waar u een klein pad vindt dat de berg op gaat. Al snel arriveert u bij de kerk en kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

De kloosterruïnes bij Valtosstranden
De kloosterruïnes bij Valtos in Parga zijn ook een mooie wandelbestemming. Ga naar het einde van Valtosstranden en ga omhoog richting het gele huis. Volg dan de weg een stukje totdat je de ruïnes ziet. Tijdens de wandeling kunt u genieten van de rust en een schitterend uitzicht op zee.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Parga, vind je favoriete plek op Parga of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Parga

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Parga bekijken

Parga

  • Geniet van kristalheldere stranden
  • Adembenemend uitzicht op de zee en bergen
  • Combineer met het nabijgelegen Lefkas
Bekijk alle reizen naar Parga

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis