Bezienswaardigheden buiten Parga

Verken oude sites en leer meer over de interessante geschiedenis van Griekenland tijdens uw vakantie - buiten Parga vindt u een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Hier zijn onze beste tips!

Zalongon monument

Historisch Arta

In Arta staat de geschiedenis centraal. Hier zie je onder andere de oudste Turkse brug van Griekenland en de 13e-eeuwse kerk Panagia Parigoritissa met zijn zes koepels. Er zijn ook verschillende andere gebouwen uit de Turkse tijd. Rij richting Preveza en volg de borden naar Arta.

Necromandio 

Necromandio, of de afdaling naar Hades zoals het ook wordt genoemd, is de plaats waar de oude Grieken beweerden dat de afdaling naar Hades was. De grot is in de jaren 50 ontdekt en vond onder meer resten van voedsel, dieren en keramiek. In de oudheid maakten mensen uit heel Griekenland hier bedevaarten om het orakel van de dood te ontmoeten en contact te maken met hun overleden familieleden. Om hier te komen rijdt u richting Preveza, na een kwartier ziet u aan de linkerkant het kleine dorpje Kanalaki. Draai richting het dorp en volg de borden naar Necromandio. Vanaf Kanalaki duurt het tien minuten om naar Necromandio te lopen, dat op een heuvel achter het dorp ligt.

Bezoek Ali Pasha-kasteel
Ali Pasha was een Turks-Albanese commandant die in het begin van de 19e eeuw Parga en de omliggende gebieden veroverde. Het kasteel werd gebouwd om stand te houden tegen de Engelsen, die al snel de strijd om Parga opgaven en de stad voor £ 13.000 aan Ali Pasha verkochten. Als u het kasteel op eigen gelegenheid bezoekt, rijdt u door Anthoussa en volgt u vervolgens de borden naar het kasteel. Je kunt ook op de minitrein stappen die van het strand van Krioneri naar het Ali Pasha-kasteel rijdt.

Ali Pasha-museum
Het museum is gehuisvest in het klooster van Agioas Pandaleimonos, gelegen op het kleine eiland in het Pamvotis-meer in Ioannina. Ali Pasha woonde hier in de tijd dat hij in Parga regeerde. Het was ook hier dat hij op 83-jarige leeftijd stierf toen de Turkse sultan hem na jaren zoeken te pakken kreeg. Ali Pasha's lichaam is begraven in een mausoleum op het eiland. Het museum laat op een goede manier zien hoe men in deze tijd in Griekenland leefde en werkte. Tijdens de zomermaanden geopend tussen 8.00 en 11.00 uur. Om hier te komen neem je een boot die 1 euro kost. Entree kost 60 cent.

Het Zalongo-monument
Het Zalongo-monument is een plaats met een zeer dramatische en bijzondere geschiedenis. In 1803 pleegden vrouwen en kinderen hier vanaf een berg zelfmoord. De Turken waren het gebied binnengevallen en de mannen bleven achter om het dorp te verdedigen. De vrouwen kozen hun eigen lot boven het worden van de slaven van de Turken. In de jaren vijftig is dit monument gebouwd om de gebeurtenis te herdenken. Het is een bijzondere ervaring om de 400 treden naar de top van het monument te lopen. Rij richting Preveza en volg de kustweg tot u een bord Kastrosikia ziet. Sla daar in en je ziet meteen een bord met het Zalongo-monument.

De spanwijdte van de geschiedenis in Dodoni
Dodoni is een van de best bewaarde amfitheaters in Griekenland. Het werd gebouwd rond 300 voor Christus. en het is gemakkelijk om de vleugels van de geschiedenis te voelen wanneer je hier bezoekt. Elke zomer wordt er ook een toneelfestival gehouden in het amfitheater. Als je met de auto naar Dodoni gaat, rijd je van Parga naar Thesprotia via Margarithi. Wanneer u op de snelweg komt, rijdt u richting Ioannina en volgt u de borden naar Dodoni.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Parga, vind je favoriete plek op Parga of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Parga

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Parga bekijken

Parga

  • Geniet van kristalheldere stranden
  • Adembenemend uitzicht op de zee en bergen
  • Combineer met het nabijgelegen Lefkas
Bekijk alle reizen naar Parga

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis