3 bezienswaardigheden op Lefkas

3 bezienswaardigheden op Lefkas

Als je tijdens je vakantie de schilderachtige bezienswaardigheden van Lefkas wilt verkennen, is het een goede tip om een ‚Äč‚Äčauto te huren om te ervaren wat het eiland buiten de stranden te bieden heeft. Pittoreske dorpjes met mooie oude kerken, een waterval en adembenemende uitzichten behoren tot de hoogtepunten.

Oude kerken en kloosters

In het kleine stadje Poros staat de prachtige Kerk van Analipsi met indrukwekkende muurschilderingen uit de 16e eeuw. Er is ook een kasteel uit de 4e eeuw voor Christus. en een oude olijfpers. In de omgeving is ook de kleine vissershaven van Mikros Gialos met zijn fijne strand.

Agios Kiriaki is een kleine kerk op een schiereiland buiten Nidri. U kunt hier een van de kleine vissersboten nemen die vanuit de haven van Nidris vertrekken. Je kunt hier ook naar buiten fietsen en de laatste honderd meter lopen. Fiets richting het dorpje Vlichos en sla dan linksaf richting de kerk.

Het Agia Mavra Fort, gebouwd in de 14e eeuw, is een fijne excursiebestemming op Lefkas. Binnen in het fort is een kerk gewijd aan Santa Maura. De kerk is elke dag open voor bezoekers tussen 8.30 en 15.00 uur behalve op maandag.

Nabij de stad Lefkas ligt het klooster van Faneromeris, dat werd gesticht door discipelen van de apostel Paulus. Hier wonen nog steeds monniken en in het klooster is een tentoonstelling van christelijke boeken en prachtige iconen. Het klooster is overdag open.

De watervallen van Dimosari

Deze prachtige plek is een perfecte excursiebestemming. Het duurt minder dan een uur om hier te lopen vanaf Nidri, en eenmaal daar kun je zwemmen in twee kleine lagunes. Er zijn stenen treden met leuningen om je aan vast te houden om de top te bereiken. Rond lunchtijd schijnt de zon in de kloof en is het puur genieten om in de lagune onder de waterval te duiken. De omgeving is heerlijk groen en er is ook een restaurant direct aan het begin van het pad naar de waterval. De waterval ligt op ongeveer 3 kilometer van Nidri en wordt hier aangegeven vanaf de hoofdweg.

Schitterende uitzichten

Eglouvi is het hoogst gelegen dorp op Lefkas en hier wordt een speciaal soort linzen verbouwd die beroemd zijn in heel Griekenland. Elk jaar wordt er rond 7 augustus een feest gehouden ter ere van deze linzen, bij de kerk van de profeet Elias. De kerk ligt op enkele kilometers van Eglouvi en vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de omringende archipel.

Je kunt de zuidpunt van Lefkas, Lefkas Kaap, bereiken door richting Athani te gaan en dan verder naar het zuiden. Volgens de legende maakte de oude dichter Sappho hier een einde aan haar leven door van de witte kliffen te springen, vanwege een onbeantwoorde liefde. Op de landtong staat een vuurtoren waar u kunt genieten van een ongelooflijk uitzicht.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Lefkas, vind je favoriete plek op Lefkas of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Lefkas

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Lefkas bekijken

Lefkas

  • Gezellige steden
  • Krijtwitte stranden en kristalhelder water
  • Leuke activiteiten
Bekijk alle reizen naar Lefkas

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis