Stranden rond Plakias

Stranden in de buurt van Plakias

Een van de beste dingen van Plakias is de beschikbaarheid van een grote verscheidenheid aan stranden, elk met zijn eigen sfeer en karakter. Vink je favoriete stranden af en ontdek verschillende nieuwe! Lees hier meer over de stranden die een bezoek meer dan waard zijn.

Plakias Strand

Het strand in Plakias maakt deel uit van een van de langste stranden van Kreta. Het strand bestaat uit kiezels vermengd met fijnkorrelig zand en het water is op verschillende plaatsen ondiep, waardoor Plakias Beach populair is bij gezinnen met kinderen. Het wordt ook zelden druk en is geschikt voor wie weg wil van de grootste en drukste stranden. Aan het einde van de promenade is een naaktstrand, dat zelfs tot de twaalf beste naaktstranden ter wereld behoort!

Souda strand

Het strand van Souda is prachtig gelegen, omgeven door bergen en weelderige struiken en bomen. De kliffen beschermen het strand tegen hoge golven en zorgen voor rustig en kalm water. Als je tussen het zwemmen door honger krijgt, zijn er taverna's aan een kant van het strand. Souda Beach is ook populair bij nudisten, maar maak je geen zorgen als je geen zin hebt om je zwemkleding af te werpen, het strand is lang en breed met genoeg ruimte voor iedereen.

De duinen van Agios Pavlov

De duinen van Agios Pavlov

De zandduinen van Agios Pavlov, ook bekend als de Cape Melissa sandhills, zijn een van de meest onbekende juweeltjes van de omgeving van Rethymnon. Hier word je begroet door een wild en majestueus landschap, met reusachtige zandduinen die zich indrukwekkend over het gebied uitstrekken. Omdat het strand groot is, wordt het vaak als verlaten ervaren en het kristalheldere water is ideaal om te snorkelen.

Damnoni strand

Damnoni Beach, 500 meter lang, ligt in het gelijknamige dorp en biedt een prachtig en ongerept landschap. Het strand bestaat voornamelijk uit zand en het water is kristalhelder, maar wordt snel dieper. Aan de westkant stroomt een grote beek met een schilderachtig bruggetje, en aan deze kant is het het meest levendig. Op het grootste deel van Damnoni Beach zijn ligstoelen en parasols te huur, en er zijn ook een paar strandrestaurants, douches en toiletten als je je moet omkleden. Als je iets met meer energie wilt proberen, is er een ruim aanbod aan watersporten, waaronder windsurfen en waterskiën.

Preveli strand op Kreta

Preveli Strand

Mis tijdens je bezoek aan Plakias niet het prachtige Preveli-strand, ook bekend als het Preveli-meer en Phoenix. Preveli Beach ligt ongeveer 1 mijl buiten Plakias en biedt prachtige uitzichten, want het ligt aan de monding van de Kourtaliotis kloof, die gevuld wordt door de Grote Rivier. De klifwanden zijn bijna 600 meter hoog en met een lengte van drie kilometer is de kloof een van de beroemdste natuurverschijnselen van het gebied.

Alsof de prachtige kloof nog niet genoeg is, is er op Preveli Beach ook nog een palmenbos dat bestaat uit de Theophrastus palmsoort, die alleen op Kreta voorkomt. De palmen groeien aan beide zijden van de meanderende rivier, waardoor een strandervaring ontstaat die aan de tropen doet denken. Sommigen vinden het uitzicht zelfs beter dan het strand zelf!

Rust uit in de schaduw van de palmbomen, wandel langs de rivier, strijk neer voor een hapje in de kleine taverna en neem een duik in het kristalheldere water. De temperatuur is hier echter iets lager dan normaal op Kreta, omdat de Grote Rivier juist hier in zee uitmondt. Het strand is kiezelachtig, met grotere stenen op de bodem.

De meest gebruikelijke manier om bij Preveli Beach te komen is met de auto, en dan te voet verder via een steile en lange trap naar beneden. Wees je ervan bewust dat dit moeilijk kan zijn voor kinderen en ouderen. Een gemakkelijkere manier is om hier per boot te komen vanuit Plakias of Agia Galini.

Klisidi strand

Klisidi is een vrij afgelegen klein strand, dat populair is geworden onder nudisten. Naar Klisidi Beach gaan is niet eenvoudig, want je moet naar beneden klimmen naar het strand, dus slippers zijn niet aan te raden!

Schinaria Strand

Het strand van Schinaria is een klein strand, gemengd met zand en kiezels, met diep kristalhelder water. Hier gedijt de natuur en op het strand zijn kleine vijvers met zoet water afkomstig uit de bronnen van de berg Kouroupa. Rondom de vijvers is weelderig groen gegroeid, dat het gevoel geeft van een tropisch landschap. Het strand is ook populair bij duikers en er is hier een duikcentrum met expedities zowel overdag als 's nachts.

Kalypso Fjord

Kalypso Fjord is een beschutte kleine baai gevormd tussen twee enorme kliffen, en in het verleden was deze plek een schuilplaats voor piraten. Hier krijg je echt het gevoel van zonnen en zwemmen bij een afgelegen en verborgen pareltje, want het strand is niet meer dan 2 meter breed en het water wordt snel diep. Het diepe, kristalheldere water maakt Kalypso Fjord perfect om te snorkelen en er is ook de mogelijkheid om duiklessen te nemen.

Kalypso Fjord op Kreta

Triopetra Strand

Het strand van Triopetra ligt aan de voet van de berg Siderotas, en is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. Triopetra bestaat eigenlijk uit twee stranden, gescheiden door een klein schiereiland. Aan de rand van het schiereiland, in zee, rijzen drie indrukwekkende kliffen op - vandaar de naam Triopetra, "drie kliffen".

Kleine Triopetra

Het eerste strand staat bekend als "Klein Triopetra", of Koumado, en ligt ten zuiden van de drie kliffen. Aan het ene eind van het strand stroomt het riviertje Akoumianos, dat het kleine Triopetra scheidt van het prachtige strand van Agios Pavlos. Op de kleine Triopetra zijn een paar taverna's en er zijn paraplu's te huur. Er is ook een kleine haven waar je een mooie kapel kunt bezoeken, die hoog op een heuvel ligt.

Westelijke Triopetra

Het belangrijkste strand van Triopetra heet "Western Triopetra" of Chatzi, en ligt ten westen van de drie kliffen. Hier kun je genieten van fijn zand en kristalhelder water. Omdat het strand naar het westen is gericht, is het iets winderiger met hogere golven, maar de zonsondergang is absoluut prachtig. Er zijn hier meer taverna's en parasols dan in Klein Triopetra.

Frangokastello

Een van de beroemdste stranden in de omgeving is Frangokastello, gelegen naast het beroemde Venetiaanse kasteel met dezelfde naam. Hier kun je genieten van een aangenaam zandstrand en ondiep azuurblauw water - perfect voor gezinnen met kinderen.

Ammoudi Strand

Bij Ammoudi Beach, ongeveer 4 kilometer buiten Plakias, word je begroet door dik wit zand vermengd met kiezels. Het heldergroene water heeft het strand populair gemaakt om te duiken en er is hier zelfs een duikcentrum. Parasols zijn te huur, anders zorgen de omringende bomen voor aangename, natuurlijke schaduw. Als de honger toeslaat, zijn er ook een paar taverna's waar je kunt gaan zitten voor de lunch of snacks.

Ammoudaki Strand

Ammoudaki Beach is een van de dichtstbijzijnde stranden van Plakias, en is ook een van de kleinere en meest verborgen stranden. Er zijn ligstoelen en parasols te huur, en als je restaurants of andere faciliteiten nodig hebt, is het ongeveer 10 minuten lopen. Ammoudaki Beach is ook erg populair bij nudisten, dus verwacht dat de meeste bezoekers hun zwemkleding thuis hebben gelaten.


Vind jouw reis